Jessica Andrade: Želim pružiti Rose Namajunas priliku za revanš u njenom gradu

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.05.2019 14:39h Autor:

Namajunas vs. Andrade

Jessica Andrade otkrila je želju za svoju iduću borbu. Voljela bi ponovno se boriti protiv Rose Namajunas i to tako da joj uzvrati uslugu. Ponudila joj je borbu za pojas u njenom gradu, Denveru.

Andrade je savladala dosadašnju prvakinju Namajunas u glavnoj borbi UFC 237 priredbe održane pretprošlog tjedna u Rio de Janeiru. Time je opravdala status favorita koji su joj kladionice dale prije borbe, a sigurno je bitan faktor u tome igrala činjenica da je borba održana u Rio de Janeiru. Namajunas je hrabro pristala otići na gostujući teren i uvjerljivo je dobila prvu rundu. Nakon toga je u drugoj rundi upala u zamku, Andrade ju je fenomenalno bacila i bilo je gotovo.

Sad se postavlja pitanje prve obrane titule nove prvakinje. Naravno, nešto će se pitati i nju, a svoju je najveću želju iznijela u showu Ariela Helwanija na ESPN-u.

“Osoba protiv koje bih se svakako voljela ponovno boriti je Rose. Ona mi je pružila veliku priliku time što je došla braniti pojas u Rio, nije imala nikakvu obavezu prihvatiti to. Znam da trenutno prolazi kroz razne stvari i mora prvo riješiti to sa sobom, no ukoliko ikad bude htjela revanš, spremna sam otići u Denver i braniti pojas u njenom gradu kao što je ona napravila za mene”, oduševila je fanove Andrade ovom izjavom. Mnogi smatraju da je Rose svakako zaslužila instantnu priliku za revanš, posebno jer su iza borbe ostali i neki repovi.

Ipak, Namajunas trenutno nije sigurna što želi i vjerojatno će uzeti svojevrsnu pauzu. Tako po pitanje iduće izazivačice preostaje borba koju ćemo moći pratiti 8. lipnja na UFC 238 priredbi u Chicagu.

“Ukoliko Rose ne bude spremna, vjerujem kako će iduća biti pobjednica borbe Nine Ansaroff i Tatiane Suarez. No, nikad ne znaš što će UFC odlučiti. Ja sam već u treningu i bit ću spremna krenuti u pripreme kad dođe vrijeme. Znam kako postoji veliki broj opasnih cura čije vrijeme tek dolazi“, otkrila je prvakinja. Ansaroff i Suarez su svakako borkinje u najboljim nizovima i njihova međusobna borba već je najavljena kao “title eliminator”.

Preostaje još Joanna Jedrzejczyk. Bivša prvakinja uvjerljivo je savladala Andrade u borbi koja je Brazilki bila prvi napad na titulu. Jessica želi uzvratiti za taj poraz, no misli kako to ne bi u ovom trenutku bila poštena borba prema ostatku divizije.

“Koliko god ja osobno htjela revanš protiv Joanne, mislim kako to u ovom trenutku ne bi bilo pošteno. Ona je 1-2 u kategoriji otkako smo se posljednji put borile i ima nekoliko cura koje su u međuvremenu uložile jako puno rada i preskočile ju. Ne bi bilo pošteno prema njima da budu izostavljene. No, nikad ne znate što će UFC odlučiti. S vremenom će ta borba doći, no nadam se da će djevojke koje su to zaslužile dobiti priliku prije nje”, otvoreno je svoje mišljenje iznijela nova prvakinja.

Jessica Andrade pobjedom nad Namajunas postala je i djevojka s najviše pobjeda u UFC povijesti, dok je već ranije postala djevojka s najviše nastupa. Gledajući da joj je tek 27 godina, stvara se dojam kako još uvijek nije dostigla svoj maksimum i da bi njeni najbolji dani zapravo tek trebali doći. Tko zna, možda uskoro dobije ambicije biti prvakinja dvije divizije pa se uputi u muha kategorije. Za one koji ne znaju, svoju UFC karijeru krenula je bantamu, čak dvije kategorije iznad trenutne, a i tamo je upisala nekoliko impresivnih pobjeda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI