Jessica Andrade odbila napad za titulu: Treba mi još jedna borba prije nego sam spremna

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.01.2017 18:19h Autor:

Jessica Andrade

UFC je odlučio kako bi iduća protivnica prvakinje slamka kategorije, Joanne Jedrzejczyk, trebala biti Jessica Andrade, no to se ipak neće dogoditi. Brazilka je odbila tu borbu, a njen menadžer je objasnio koji su razlozi za to.

Andrade je ostvarila dvije impresivne pobjede otkako se spustila iz bantam kategorije, a posebno je dobro izgledala na UFC 203 eventu protiv Joanne Calderwood. Bilo je u planu da nastupi na UFC 207, no nakon što se Maryna Moroz nije mogla boriti, UFC nije uspio pronaći zamjensku protivnicu. No, i bez te borbe su Andrade odlučiti ponuditi borbu za titulu prvakinje. No, ona ju još uvijek neće odraditi.

“Nakon svega što se dogodilo, ponudili su nam da možemo ići direktno na titulu, no nismo zainteresirani za to, jer trebamo napraviti za takvu borbu sve što treba, trebamo najkvalitetniji kamp do sada. Ukoliko ćemo se boriti za naslov i ići u takav kamp, treba nam novac. Trebamo biti spremni investirati u pripreme, jer ne želimo doći u borbu za titulu samo da tamo budemo. Kada se Jessica bude borila za titulu, ona će doći maksimalno spremna te ju osvojiti”, rekao je njen menadžer.

Ipak, neki plan kako bi osvajanje titule moglo izgledati imaju. Što se tiče te borbe koju bi odradila ranije, Andrade je već izjavila kako se želi boriti protiv bivše prvakinje Carle Esparza, pa je to dobra opcija za nju.

“Nisu spomenuli kada bi bila borba, no Joanna je ranije pričala kako se želi boriti u travnju, a za nas je to malo kasno. Bilo bi idealno odraditi još jednu borbu, pa to uložiti sve u kamp. Nakon toga tijekom ljeta bi titulu osvojili, a onda do kraja godine još jednom obranili, to je nekakav slijed kakav bi nam se najviše svidio”, dodao je.

 

 

Ovo sada stavlja diviziju u zanimljivu situaciju, a u prvi plan bi nekako mogla iskočiti Michelle Waterson, koja je prošlo mjeseca dominantno savladala Paige VanZant. Bivša Invicta prvakinja od 2009. godine ima tek jedan poraz, a po mnogima bi upravo ona stilski bila najteži ispit za prvakinju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI