Jesse Taylor u potpunosti se iskupio i opravdao naziv 25. sezone Ultimate Fightera! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2017 10:50h Autor:

Jesse Taylor s ekipom

Život piše priče, a ovog puta možemo reći kako The Ultimate Fighter piše priče. Jesse Taylor osvojio je 25. sezonu Ultimate Fightera, pod nazivom “Iskupljenje”, a upravo je njegova priča savršen odraz tog imena sezone i teško je moguće bilo naći boljeg pobjednika za takvu sezonu.

Kada je najavljeno kako bi 25. sezona Ultimate Fightera trebala nositi naziv “Iskupljenje” te sakupiti 14 boraca, ranijih sudionika showa, koji pod svojim UFC ugovorom nisu opravdali očekivanja, mnogi su na popisu primijetili jednog koji svoj nastup u promociji nije niti dočekao. To je bio 34-godišnji Jesse Taylor, kojeg su dugogodišnji fanovi jako dobro upamtili, po mnogim dobrim, nekim duhovitom, ali i po jednoj lošoj stvari.

Prošle je više od devet godina otkako je Taylor bio sudionik sedme sezone showa. Tada 25-godišnji hrvač ostvario je četiri čiste pobjede te je došao na korak od naslova pobjednika sezone. Čekao ga je tek okršaj protiv Amira Sadollaha u finalu. No, onda se dogodio zajednički izlazak povodom kraja sezone. Jesse je tamo pretjerao u tulumarenju, a do Dane Whitea je došla snimka kako pred hotelom udarcem izbija bočno staklo limuzine. White mu je nakon toga rekao da nije spreman postati UFC borac te je Taylor krenuo u devet godina dugu MMA kalvariju, tijekom koje je nastupao posvuda po svijetu.

U Ultimate Fighter je došao kao borac skora 30-15. Zanimljivo, niti jednom nije nokautiran, ai je čak 14 puta prisiljen na predaju, dok je protivnicima to napravio 17 puta. Nokauti mu nisu forte niti kod pobjeda, tamo ih ima tek pet. Ipak, u Ultimate Fighter je došao s tri poraza u zadnje četiri borbe, odnosno šest poraza u zadnjih devet, i vjerovalo se kako je tamo čisto zbog priče koja stoji iza njegove karijere. Ali, kao što smo rekli, život piše priče i ova 25. sezone Ultimate Fightera vjerojatno ne bi ispala bolje niti da je imala režisera koji bi sve osmislio. Jesse Taylor došao je u sezonu imena “Iskupljenje” i potpuno se iskupio. Zaradio je ček na 290.000 dolara i ugovor s UFC-om. Više od devet godina nakon najtežeg dana njegove karijere.

Ovaj snažni hrvač nanizao je četiri protivnika. Mehdi Baghdad je pao nakon sudačke odluke, dok su Hayder Hassan i James Krause bili prisiljeni tapkati. Tapkao je i Dhiego Lima u finalu i time je završilo veliko iskupljenje Jessea Taylora. Kako će izgledati dalje u UFC, ne možemo znati. Kako će pronaći motivaciju boriti se za male honorare, jer teško da će imati više od fiksnih 20.000 dolara po borbi, nakon što je pobjedom u showu zaradio koliko možda nije u cijeloj MMA karijeri , mi također ne možemo znati. Ono što možemo znati je da se Jesse Taylor iskupio i što god dalje da napravi, on je jedna lijepa MMA priča 2017. godine. Ako ne i najljepša do sada…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI