Jeff Novitzky otkrio istinu: Nisu svi testovi bili negativni, ove tragove smo našli u ranijim uzorcima

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.12.2018 12:05h Autor:

Jon Jones

Glavna UFC-ova osoba zadužena za zdravlje boraca i sve što ide uz to, uključujući i doping testiranja, potpredsjednik promocije, Jeff Novitzky, gostovao je u podcastu Joea Rogana. Tamo je pokušao malo detaljnije objasniti cijelu situaciju. Osim toga je otkrio kako se ovi isti rezultati već neko vrijeme povremeno pojavljuju u Jonesovim testovima.

Kada se tek pojavila informacija o tome da je u uzorku Jona Jonesa pronađena odrađena količina supstance na koju je pao i u ljeto 2017. godine, Dana White i Jeff Novitzky govori su kako su svi dotadašnji testovi bili negativni te da je stvar u “zalutalom” ostatku od prošlog unošenja. Ipak, Jeff Novitzky je tijekom gostovanja u Podcastu Joea Rogana otkrio nešto drugačije.

Novitzky je otkrio kako nije niti otprilike otkriveno koji je bio prvi izvor Jonesovog unošenja turinabola te je objasnio i zašto je Jonesova suspenzija bila tako kratka. Dodao je kako ona zapravo nije bila kratka kada se vidi koji su sve dokazi stavljeni na stol. Njih je i nabrojao u podcastu, ali ono što je svima zanimljivije je podatak koji je iznio o sadašnjim testiranjima.

Naime, otkrio je kako je prvi Jonesovoj ovogodišnji test, odrađen 9. kolovoza, bio negativan, ali već u idućem, onom napravljenom na uzorku uzetom 20 dana kasnije, pojavilo se 8 pikograma. 18. rujna te se brojka popela na 19 pikograma, no iduća četiri testa ponovno su bila negativna. U pitanju su testovi od 21. rujna, 2. listopada, 10. listopada i 11. studenog. Sve do uzorka od 9. prosinca, koji je pokazao 60 pikograma, što je zapravo tek 20 pikograma manje nego što je imao na testiranom uzorku od 28. srpnja prošle godine, koji je i doveo do suspenzije.

Novitzky je ipak u potpunosti ostao pri svom ranijem stavu kako je Jones čist te da su ovdje u pitanju fragmenti koji su ostali u Jonesovom tijelu i koji bi se tamo mogli trajno nalaziti te ponekada pojaviti na testu. Sve u svemu, USADA i komisija Kalifornije su takav stav podržali i borba će se održati. Ipak, sumnja će zauvijek ostati, kao i stav fanovi koji unatoč svemu Jonesa nikada neće gledati kao čistog borca. No, odavno smo vidjeli kako takve stvari na njega gotovo nikako ne djeluju. On nastavlja graditi svoju priču, a dok ima vjetar u leđa kakav ima trenutno, to vjerojatno može raditi u miru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI