Jedrzejczyk: Fanovi nemaju pojma, u UFC-u svi mogu dobro zaraditi

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.12.2015 19:05h Autor:

Screenshot

UFC-ova prvakinja slamka kategorije Joanna Jedrzejczyk stala je u obranu organizacije čiji pojas nosi i odgovorila svima koji kritiziraju UFC zbog slabog plaćanja boraca.

Poljakinja je dvaput obranila titulu u 2015. godini i može se pohvaliti dobrom zaradom na tim borbama, a nastupila je, između ostalog, i na rekordnom eventu u Melbourneu kojeg su predvodile Rousey i Holm.

“Čujem da ljudi govore kako Dana White i Lorenzo Fertitta trebaju bolje plaćati borce. Ali ne znaju o čemu govore. Doista se dobro brinu za nas, sve nas. Fanovi ne znaju ništa o onome što se stvarno događa”, rekla je Joanna za Yahoo Sports.

“Borci dobivaju puno prilika. Vi napravite svoj posao, a oni se pobrinu za vas. U Muay Thaiju, borkinje ne zarađuju ni približno koliko borci, iako rade isti posao. Ali u UFC-u, svi mogu dobro zaraditi. Ako date 100 posto UFC-u, oni će vam vratiti 200 posto”, dodala je.

Portal “Bloody Elbow” podsjeća da je prošle godine skupina odvjetnika i MMA boraca pokrenula parnicu vrijednu 100 milijuna dolara protiv UFC-a, kojeg su optužili da želi monopolizirati MMA tržište kako bi ograničili mogućnost boraca da se izbore za veće ugovore.

Osim od UFC-a, otkako je glavni sponzor postao Reebok, borci za nastupe dobivaju i po nekoliko tisuća dolara od tog ugovora, no neki su se borci žalili i zbog takve politike jer s tim ugovorima zarađuju manje nego ranije kada su imali svoje sponzore.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI