Je li vrijeme za alarm u UFC-u? Jose Aldo popljuvao ugovor s Reebokom i želi sindikat boraca!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.06.2015 16:49h Autor:

Jose Aldo

Kada se bune neki tamo Brendani Schaubi ili Timovi Kennediji, onda se to riješi malo oštrijom packom koja ih ponovno spusti na zemlju. No kada o velikom poslovnom UFC-ovom zaokretu s gnjušanjem i velikim nezadovoljstvom govori najuspješniji prvak i P4P najbolji borac svijeta, e onda je to znak za uzbunu.

Možda bi upravo uzbunu trebali proglasiti Dana White i braća Fertitta jer svakim danom sve više i više njihovih zaposlenika kuka zbog novog ugovora s Reebokom koji na snagu stupa za točno mjesec dana. I što je još bitnije, koji će apsolutno svakom UFC borcu iz džepa izbiti znatan dio zarade od sponzora. Nekima više, drugima manje, no bez iznimke će svi biti zakinuti. Jedini koji će biti na dobitku jest, dakako, UFC. Iako Dana White nevješto pokušava objasniti kako je to sve za boljitak sporta, borci ga baš i ne razumiju najbolje. Oni razumiju zakon brojeva. Na njihovim računima…

"Prije svega želim reći da je ovaj ugovor sranje! Mi sportaši gubimo mnogo. Pričaju da ćemo biti kao NBA ili NFL, no to baš nije tako jer mi nismo tako dobro plaćeni. Nas ne plaćaju mjesečno, nego godišnje. U biti, nije bitno koliko smo plaćeni, bitno je da nakon ovog gubimo novac", poručio je oštro Aldo u razgovoru za brazilski Combate te je dodao:

"Ovo je velik korak natrag za borce. Pa borimo se maksimalno tri puta godišnje. Da, to je dobro, ali samo za UFC. Za borce je ovo jako negativno i gledam kako previše boraca gubi previše novca."

Aldo sam za sebe kaže da gubi najmanje, no zalaže se i za svoje kolege…

"Ako pričamo o nečemu što utječe na sve nas, onda to ne smije utjecati na to jesam li ja prvak ili je li Cain Velasquez prvak ili netko drugi. Da imamo sindikat boraca, da se svi skupimo zajedno, kao u NBA-ju, ovo se ne bi dogodilo. Bilo bi drugačije, no borci su razjedinjeni", dodao je Brazilac koji očito zagovara velike promjene u MMA svijetu.

Brazilac je to dodatno razložio…

"Svaka čast UFC-u koji je dignuo sport na ovaj nivo. To će biti njihova ostavština. Ali borci se moraju više ujediniti i moramo imati sindikat kako bi nas štitio. Ovo se tada ne bi dogodilo."

"Problem najveći imaju borci koji su tek krenuli, koji pokušavaju stići na vrh. Ne govorim tu o sebi, ja sam prvak i meni je dobro. Ali Jose Aldo nije odmah postao prvak, to je trajalo godinama. Za one koji dolaze je jako teško", zaključuje korektni Brazilac koji će na UFC-u 189 braniti pojas protiv Conora McGregora u jednom od najiščekivanijih MMA mečeva godine.

Hoće li i Aldo dobiti po prstima od Dane Whitea zbog ovih oštrih izjava, tek je za vidjeti. Ipak, nakon što se najbolji borac svijeta ovako negativno osvrne na poteze svojih poslodavaca, možda je vrijeme i da oni razmisle je li im ugovor s Reebokom trebao i kako će se on dugoročno odraziti na poslovanje promocije…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI