Je li ovo moguće? Yamasaki priznao greške i želi iskupljenje u očima fanova!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.05.2018 12:41h Autor:

Rogan i Yamasaki (Instagram)

Sjećate se UFC meča između Valentine Shevchenko i Priscile Cachoeiere iz veljače ove godine. Radilo se o nezapamćenom prebijanju jedne borkinje koje je sudac u borilištu Mario Yamasaki mogao, a nije spriječio. Napokon, nakon što je Shevchenko izmasakrirala UFC debitanticu u rundu i pol, Yamasaki se odlučio smilovao Brazilki te je prekinuo dvoboj u drugoj rundi.

S obzirom na njegovu povijest katastrofalno kasnih (ili ranih) prekida mečeva, MMA javnost ga je žestoko kritizirala. Baš kao i čelnici UFC-a uključujući posebno ljutog Danu Whitea. On je rekao “kako će se pobrinuti da Yamasaki više nikada ne sudi u UFC-u”.

No, ako ste mislili da je kontroverzni sudac tada shvatio gdje je pogriješio, prevarili ste se. On je nakon čitave stvari izjavio “da je Cachoeiri dao priliku da pokaže kolika je ratnica”.

Je li Yamasaki napokon došao pameti? Sudeći prema posljednjoj izjavi čini se da bi to mogao biti slučaj. Govoreći za MMAJunkie ovog tjedna sudac je priznao svoju pogrešku. Napokon!

“Trebao sam prekinuti meč ranije, ali nisam”, izjavio je priznajući tako da je pogriješio.

Ne samo to, Yamasaki planira pohoditi tečajeve za suce koje će voditi legendarni “Big” John McCarthy.

“John je za mene moj mentor. Zajedno radimo od kada sam počeo. Oduvijek mi je pomagao, tako da vjerujem kako će mi pomoći i ovaj put. Nikada nije na odmet naučiti nešto novo, vidjeti nešto što nisi vidio i čuti neke nove stvari”, objašnjava i dodaje da bi malo više vremena ipak trebao provoditi u SAD-u, a manje u Brazilu.

“Uglavnom vrijeme provodim u Brazilu, tako da nisam bio u sudačkoj formi. Ako tako mogu reći… Moram se involvirati više u aktualnu scenu.”

U prilično zanimljivom obratu, Yamasaki sada želi iskupljenje u očima fanova.

“Ako brojite sve, već 19 godina sam sudac. I koliko mečeva je bilo kontroverzno odsuđeno? Četiri? Pet? Ali ljudi rade greške. To ne mogu promijeniti. Moram se fokusirati i pokušati više ne raditi pogreške, ne prekidati mečeve prerano ili preksano. Moram se reprogramirati. Razumijete me?”, zaključio je najkontroverzniji MMA sudac današnjice.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI