Je li na pomolu revolucija? Prvi UFC-ovac tuži kompanije radi kontaminiranih suplemenata!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.10.2017 11:02h Autor:

Ilustracija

Očito je kako kreće nova era kada su u pitanju sportski suplementi i UFC borci. Naime, UFC-ovac Lyman Good, koji je pao na doping testu još 2016. godine, sada tuži kompaniju koja je proizvela suplemente zbog kojih je, kako tvrdi, pao na doping testu, a koji su bili kontaminirani nedozvoljenim, a nenavedenim komponentama.

U dvije odvojene tužbe, koje su podnesene ovaj četvrtak, Good traži nadoknadu štete od kompanija čije je suplemente koristio, a koji su se pokazali kao kontaminirani. Good ih optužuje za nekoliko kaznenih i prekršajnih djela poput lažnog oglašavanja, nemoralne poslovne prakse i slično.

Veliki dokaz sadržava rješenje USADA-e, koja je u njegovom slučaju nedvosmisleno utvrdila da je njegov pad na doping testu direktno prouzrokovan kontaminiranim suplementima.

Good je, prema pisanju TMZ-a, tužio kompanije Gaspari Nutririon, Hi Techk Pharmaceuticals i Millennium Sport Technologies.

U Goodovom organizmu je USADA pronašla supstancu 1-androstenedione i to u uzorku izuzetom u listopadu prošle godine. USADA-ina istraga je zaista pokazala kako je Good nehotično uzeo tu supstancu jer je bila prisutna u suplementima koje je tada koristio, a radilo se o Gaspari Anavite-u i LGC Science-u. Testirajući ove proizvode, USADA je nedvosmisleno utvrdila da zaista sadržavaju nedozvoljenu suspstancu prema pravilima WADA-e (Svjetska anti-dopinška agencija), a da zabranjene supstance nisu navedene u sastavu suplemenata.

32-godišnji Good je na temelju pada na doping testu suspendiran u trajanju od 9 mjeseci. U Octagon se vratio ovog srpnja kada je poražen od Eliezua Zaleski dos Santosa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI