Je li Machida zaslužio šansu? White se grčevito pokušava obraniti!

UFC 07.10.2011 07:48h Autor:

Lyoto Machida

Kada je jučer objavljena informacija da će se Jon Jones boriti protiv Lyota Machide na UFC-u 140, mnogi su ostali s velikim upitnikom iznad glave. Što to ne bi trebao biti Evans? – upitao se svaki malo bolji poznavatelj prilika u UFC-u.

No, Evans je ozlijeđen i američka promocija nije htjela čekati predugo da svog najmlađeg šampiona ponovno gurne u vatru. Izbor je pao na bivšeg prvaka Machidu. Je li on zaslužio priliku? Vjerojatno nije. Najbolje je to opisao kolumnist SB Nationsa, Jonathan Snowden.

“Machida ne zaslužuje priliku, iako se radi o čarobnjaku u kavezu. Njegov stil je sagrađen na sjajnom radu noge, perfektnom tajmingu udaraca i vrhunskoj obrani od rušenja. Tako nešto je nemoguće duplicirati. On je dašak svježeg zraka u današnjoj gotovo identičnoj konkurenciji. No, on nije izazivač za titulu. Iako ima kvalitetu, njegovi rezultati mu ne daju pravo da dobije šansu. Prije nego što je pobijedio 48-godišnjeg Randyja Couturea, Machida je izgubio dvije borbe zaredom. Nadboksao ga je Rampage Jackson i razbio Shogun Rua. Jednostavno govoreći, on ovaj meč ne zaslužuje. Ključ je kredibilitet, a Machida nije kredibilan izazivač”, stoji u, moram priznati, logičnom objašnjenju Jonathana Snowdena.

Na ovo se odmah nadovezao Dana White koji nije mogao dočekati da mu netko “sjedne na volej”.

“Rashad je ozlijeđen seronjo. On je ozlijeđen, a Hendo se bori proti Shoguna. I Davis je ozlijeđen. Moraš biti moron da ti se ne sviđa meč između Machide i Jonesa”, napisao je White preko svog Twittera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI