JDS: Da bih vratio pojas, moram biti kompletniji borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.07.2014 21:03h Autor:

Junior dos Santos

Junior Dos Santos sve je bliži povratku u UFC-ov kavez. Od ozljede, zbog koje je otkazao borbu sa Stipom Miočićem, se oporavio i nada se skorašnjem nastupu. Namjerava ponovno postati prvak, ali smatra kako za to postignuće mora popraviti neke rupe o svom nastupu.

Već dugo UFC publika nije vidjela nastup bivšeg teškaškog prvaka Juniora Dos Santosa. Cigano nije nastupio od listopada, odnosno od posljednjeg poraza od Juniora Dos Santosa. Imao je ugovorenu borbu u svibnju protiv Stipe Miočića, no dva tjedna prije meča, otkazao je nastup zbog ozljede.

"Bila je to mala ozljeda, kakve se uvijek događaju u trening kampovima, ali ih ignoriraš i nastaviš dalje. No, kad sam osjetio lom ruke i stao, automatski sam osjetio bol u koljenu. Napravio sam sve ispite, no nisam ništa saznao, ali doktor me zamolio da odradim rehabilitaciju", rekao je o ozljedi koja ga je udaljila od nastupa.

Dos Santos ne može dočekati novi nastup, ali ipak će pričekati: "Gledao sam kalendar, 25. listopad i UFC 179 u Brazilu mi se činio kao sjajna opcija, no iz mog tima su rekli da je možda ipak prerano, budući da još ne treniram, a trebao bih se i vratiti u stanje koje bi mi omogućilo početak kampa. Pričao sam s Joeom Silvom i objasnio mu sve te smo se dogovorili da bih trebao nastupiti krajem godine."

U svibnju je trebao odraditi borbu protiv Stipe Miočića, koji je umjesto toga rutinski savladao Pabla Maldonada i čeka ime svog novog protivnika. Ovo bi mogla biti prava prilika da se ta borba ipak održi. "Stipe Miočić je odličan i iza sebe ima nekoliko sjajnih pobjeda. Bio sam spreman već ranije borit se s njim, trenirao sam za njega i mislim kako bi to bila dobra borba, a najsretniji bi sigurno bili fanovi", misli JDS.

Krajnji cilj je ipak povratak pojasa oko njegovog pasa. S 30 godina, Junior je još uvijek relativno mlad i ima prilike za napredovati, a on misli kako mu baš to treba da bi mogao ponovno postati prvak: "Moram postati kompletniji borac da bih ponovno bio prvak. Zbog toga sam otišao u Rio De Janeiro i mislim da sam na pravom putu. Baš zato je i Miočić pravi protivnik za mene, jer je sjajan boksač i hrvač i imao bih priliku dokazati se protiv takvog borca."

Junior Dos Santos je na skoru 10-2 unutar UFC-a, a jedini borac koji ga je savladao, i to dva puta, je Cain Velasquez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI