Javnost napala suca Miragliottu jer je prebrzo dizao Johnsona i Belforta!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2012 09:20h Autor:

Vitor Belfort i Anthony Johnson

Na UFC-u 142, koji smo pratili proteklog vikenda u Rio de Janeiru, dogodile su se dvije sporne sudačke situacije. Osim što je Mario Yamasaki diskvalificirao Erika Silvu zbog udaranja u potiljak, pod povećalom javnosti našao se i Dan Miragliotta koji je sudio dvoboj Vitora Belforta i Anthonyja Johnsona.

Nakon dvoboja, Miragliotta je žestoko kritiziran jer je bio vrlo lak na okidaču kada je trebalo dignuti borce ponovno na noge. Svaki put kada je Johnson srušio Brazilca na parter, Miragliotta bi ih gotovo istog trenutka vratio u stojku pod izlikom da nema akcije. Naravno, krenule su odmah priče da je Miragliotta zapravo radio u službi UFC-a koji se htio osvetiti Johnsonu jer ovaj nije prošao na službenoj vagi i gotovo je uništio co-main event večeri.

Sumnje javnosti su tim pojačane, ako se zna da je sudačka trojka u Brazilu bila direktno pod nadzorom UFC-a, a ne Atletske Komisije kako je to inače slučaj u SAD-u. Naime, kako u Brazilu i dalje ne postoji regulatorno tijelo kao što je Atletska Komisija, taj posao odrađuje Marc Ratner, potpredsjednik promocije za tehnička pitanja. Upravo je on izabrao Dana Miragliottu, Leona Robertsa i Marija Yamasakija.

Naravno, Miragliotta odbacuje bilo kakvu odgovornosti i sve optužbe naziva teorijama zavjere.

“Ako dva borca leže na podu i ne rade ništa ili ako je jedan jako umoran pa samo leži na drugome, ja ću ih upozoriti, dat ću im malo vremena, ali ću ih onda dići na noge.”

“Johnson je zauzeo poziciju, ležao je gore i držao protivnika za zapešća. Imao je tek jedan vrlo lijep udarac koji je zapravo nanio dosta štete Belfortu, no to je bilo odmah na početku runde. Nakon toga je stao.”

“Iskreno, fanovi su toliko navijali da im je bilo svejedno je li borba na nogama ili na parteru. Njima je bilo bitno da se borci bore. Nikada ne slušam publiku i oni me ne mogu dekoncentrirati.”

“UFC nikada ne razgovara sa sucima. Jedini koji je odgovoran za nas u Brazilu jest Marc Ratner. Nikad ne pričama s Danom, Zuffom ili s nekime od čelnika promocije. Od kada radim ovaj posao valjda sam jednom ili dva puta razgovarao s Danom Whiteom. Oni nas ne uznemiravaju. Nikada se nije dogodilo da UFC sucima govori da promijene kriterij ili da radimo nešto drugačije kako bi zadovoljili fanove. To se nije nikada dogodilo.”

“Vozio sam se s trenerima Anthonyja Johnsona u autobusu nakon meča i oni su mi se zahvalili na poštenom suđenju. Nisu spominjali duži boravak na parteru ili bilo što slično. Stvarno mi je svejedno tko pobjeđuje. Meni je privilegija biti ovdje. Ne zanima me tko su pobjednici, ja samo uživam u ovom poslu”, zaključuje Miragliotta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI