Jan Blachowicz i Thiago Santos predvode Fight Night u Pragu, nastupa i Struve

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2018 08:50h Autor:

Blachowicz vs. Santos

Prvi češki UFC Fight Night dobio je svoju glavnu borbu. Program u praškoj O2 Areni predvodi će borba poluteškaša, Jana Blachowicza i Thiaga Santosa. Na isti program dodana je i borba Stefan Struvea protiv Marcosa Rogeria De Lime.

UFC Fight Night 145 tako će ponuditi vrlo zanimljiv poluteškaški duel, koji bi čak mogao donijeti i novog izazivača do 93 kilograma. Strateški je također jako dobro odrađeno, budući da UFC nema dovoljno veliku češku zvijezdu pa su za predvodnika programa doveli najveću iz susjedne države te mogu očekivati veliki broj poljskih fanova koji će hodočastiti u Prag.

35-godišnji Blachowicz (23-7, 6-4 UFC) je trenutno unutar niza od četiri pobjede, koji je pokrenuo nakon lošijeg starta svoje UFC karijere. Trenutno se nalazi na četvrtom mjestu službenog rankinga te bi mu eventualna pobjeda vjerojatno donijela borbu za naslov. Ispred njega se na ljestvici nalaze tek Jon Jones i Alexander Gustafsson, koji će se sučeliti za titulu te Anthony Smith, koji je na takav ranking ipak zalutao i nikako ne bi smio biti idući, bez još jedne velike pobjede.

Što se tiče Thiaga “Marette” Santosa (20-6, 12-5 UFC), on je najaktivniji UFC borac u posljednje tri godine. Od početka 2016. do danas odradio je 11 borbi, što je za jednu više od dva kauboja, Donalda Cerronea i Alexa Oliveire. U rujnu je debitirao kao poluteškaš, uskočivši kao zamjena u borbu protiv Erica Andersa te je slavio nokautom. Na jednak način je početkom ovog mjeseca savladao i Jimija Manuwu te se tako našao na sedmom mjestu ljestvice kategorije do 93 kilograma, u kojoj je najavio kako namjerava ostati i popeti se na tron. Preko Blachowicza će svakako imati priliku za skok koji bi ga odmah učinio potencijalnim izazivačem.

Za isti program danas je ugovorena i teškaška borba u kojoj će nastupiti Stefan Struve (28-11, 12-9 UFC). Najviši član u promociji sučeliti će se s Marcosom Rogeriom da Limom (16-5-1, 5-3 UFC). Brazilac se prošlog mjeseca uspješno vratio nakon suspenzije te je savladao Adama Wieczoreka.

Na istom ovom eventu nastupa i Darko Stošić, kojeg čeka jedan od najopasnijih nadolazećih ruskih boraca, Magomed Ankalaev.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI