James Te Huna prelazi u srednju kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2014 10:57h Autor:

James Te Huna

Nastavlja se rasipanje donedavno najkompetitivnije UFC-ove divizije, poluteške. Nakon što su se u srednju kategoriju spustili Lyoto Machida i Gegard Mousasi, a o tome razmišlja i „Shogun“ Rua, još jedan borac koji se odlučio na taj potez je Shogunov posljednji protivnik James Te Huna.

Velika novozelandska borilačka zvijezda, James Te Huna, svoju je UFC karijeru započeo veoma uspješno, a nakon što je došao do skora 5-1, dobio je i dvije velike prilike, no nažalost u oba meča, protiv Glovera Teixeire i Mauricia Rue je poražen. Napokon se oglasio medijima i izjavio kako mu je idući cilj u karijeri pokušati napraviti nešto u srednjoj kategoriji.

„Vrijeme je za novi start i za novi izazov u mojoj karijeri. Srednja kategorija bi trebala biti i prirodnija za mene, trenutno puno jedem, a unatoč tome sam jedan od lakših boraca u poluteškoj kategoriji, tako da vjerujem da uz normalnu prehranu mogu imati kilažu za srednju kategoriju“,  rekao je Te Huna te dodao: „Napraviti ću nekoliko proba da vidim mogu li skinuti kilograme te kako će to utjecati na mene, tako da se sigurno neću boriti u iduća tri mjeseca.“

Uzevši u obzir nevjerojatnu nokautersku sposobnost koju je prezentirao u poluteškoj kategoriji, stvara se dojam da bi Te Huna mogao biti itekako opasan borac u srednjoj, a sa svojim 188cm visine dodatno bi predstavljao problem većini boraca.

Sve se više čini da je pad Andersona Silve doveo do toga da su borci osjetili svoju priliku u srednjoj kategoriji te bi, nakon par godina slabije kompetitivnosti, upravo ona u skoro vrijeme mogla postati najzanimljivija UFC-ova kategorija, jer broj boraca koji s pravom pretendiraju na vrh sve je veći.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI