Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
James Te Huna blizu povratka borbama | Fight Site

James Te Huna blizu povratka borbama

UFC 24.11.2015 16:24h Autor:

James Te Huna

Nakon što je gotovo 17 mjeseci bio izvan svih javnih borilačkih zbivanja, James Te Huna je sve bliže povratku u UFC-ov kavez.

Novozelanđanin je svojevremeno bio među najvećim potencijalima UFC-ove poluteške kategorije, a početkom 2013. godine plovio je na nizu od četiri uzastopne pobjede. Ipak tu godinu neće pamtiti po najboljem, jer su uslijedili bolni poraza od Glovera Teixeira i Shoguna Rue te se Te Huna odlučio spustiti u srednju kategoriju.

Debi je imao u svojoj domovini, na UFC eventu u Aucklandu, 28. lipnja prošle godine, no šok za njega i navijače je priredio Nate Marquardta, koji ga je savladao polugom na ruci, krajem prve runde. Od tada, Te Huna kao da je propao u zemlju. Zapravo odlučio se oporaviti i razmisliti o budućnosti, no to se malo odužilo.

"U glavi, ja sam cijelo vrijeme spreman za povratak, mojem tijelo je trebalo malo više da se vrati. Posljednje vrijeme sam bio u stalnom padu, a vjerojatno dio razloga su ozljede koje sam vukao. Prirodno, ja nisam borac niti sam to ikad bio. Ja sam osoba koja mora biti u dvorani i konstantno raditi, a da bih to mogao, jednostavno moram biti čist od ozljeda", rekao je Te Huna australskim medijima, koji su ga primijetili među običnom publikom na UFC 193 eventu.

Sada je spreman te je već kontaktirao čelništvo UFC-a. Iz rankinga je odavno otpao, no kaže kako mu to nije niti bitno.

"Ranking mi nikad nije bio bitan, oduvijek mi je bilo bitno boriti se te se osjećati dobru u kavezu i ujedno se zabaviti. Uvijek sam obožavao izazov koji sama borba pruža. Ne znam koliko ću se dugo boriti, možda do 40. godine, jer sad mi je najvažnije vratiti onu glad koju sam uvijek imao", dodao je još na kraju.

Nije spominjao hoće li se vratiti kao poluteškaš ili će ostati u srednjoj kategoriji, unatoč teškom i bolnom te prije svega neočekivanom porazu od Natea Marquardta. Porazu koji ga je toliko pogodio. U međuvremenu, Te Huna putuje Australijom i Novim Zelandom te odrađuje borilačke seminare. Možda je to pravi put za povratak želje za borbom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI