Jake Matthews: Ne želim biti običan borac, želim ostati upamćen!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.02.2015 15:29h Autor:

Jake Matthews (foto MMA Junkie)

Australski borac Jake Matthews nije očekivao sudjelovanje u UFC-ovom showu The Ultimate Fighter Australija vs. Kanada 2014.

Borci mlađi od 21 godine obično ne sudjeluju u showu zbog konzumiranja alkohola od strane sudionika TUF-a, jer im to brani američki zakon o konzumiranju alkohola mlađima od 21 godine, ali se snimanje showa odvijalo u Kanadi gdje je dobna granica s 21 pomaknuta na 19 godina, tako da je 19-godišnji Matthews mogao sudjelovati u The Ultimate Fighteru.

Australac je ušao u TUF s rezultatom 6-0, ali nije polučio veći uspjeh. Izgubio je jedinu borbu u kojoj je sudjelovao u TUF-u, ali je njegov trener Kyle Noke prepoznao potencijal koji ima mladi Jake te ga je nakon showa poveo u Sjedinjene Države i doveo u tim koji sačinjavaju Jon Jones, Carlos Condit, Donald Cerrone i još neki vrhunski borci.

"Očito nisam uspio, ali je to bilo dobro iskustvo" rekao je Jake za FOX Sports o TUF-u. Odmah po završetku showa sam otišao trenirati u Jackson MMA u Albuquerqueu, što je ludo!

Matthews je prošle godine uspješno debitirao za UFC. U dvije borbe je dva puta završavao svoje protivnike, posljednja je bila nad Vagnerom Rochom, nositeljem crnog BJJ pojasa.

Jake je sada 20-godišnjak i dok je većina njegovih prijatelja na fakultetu ili se zabavljaju, on slobodno vrijeme provodi u dvorani. Postoje na stotine priča o "nebrušenim dijamantima" čije su profesionalne karijere propale zbog loših utjecaja i još gorih odluka.

Matthew obećava kako se to njemu nikada neće dogoditi.

"Svjestan sam što imam i koliko sam sretan što se borim u UFC-u i što imam život koji imam. Neću to upropastiti zbog glupih postupaka. Oduvijek sam takav. Rijetko idem vani. To je moj izbor i tako neću upadati u nevolje. Znajući što želim, mogu imati lijepi život nakon što postignem svoje ciljeve."

Matthew trenutno živi svoj san mnogih boraca, ali se ne želi zadovoljiti samo s tim da je član UFC-a, niti želi završiti karijeru u najjačoj MMA promociji svijeta s 20 mečeva uzlazno-silazne putanje.

Posljednja stvar koju Jake želi jest da bude samo još jedan borac.

"Ništa me ne plaši više od normalnog života koji bih proživio kao normala osoba," izjavio je Australac. "Želim napraviti nešto od tog života i biti uspješan u UFC-u. To si govorim svakog jutra."

Matthew, iako je vrlo talentiran, i dalje ne želi prozivati najbolje borce u UFC-u. Australac je bio svjedok mnogih slučajeva mladih boraca koji su imali dobar uzlet u UFC-u samo kako bi ih najbolji borci spustili natrag jer nisu bili spremni.

To je jedan od razloga zbog kojih se Jake želi boriti s bilo kim koga UFC stavi pred njega. Ako nastavi pobjeđivati i unaprjeđivati se, zaradit će pravo da jednog dana prozove bilo koga, znajući da je dovoljno napredovao kako bi ih pobijedio.

I dovoljno je pametan kako zna da taj dan nije danas.

"Iskreno mislim kako još nisam ni blizu svog punog potencijala. Imam još mnogo godina prije nego što će ljudi reći kako sam postigao svoj maksimum. Ići ću borbu po borbu, nigdje mi se ne žuri.

Prihvaćanje borbi kad nisam spreman će samo skratiti moju karijeru. Odigrat ću ovo pametno. Želim biti upamćen."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI