Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Jackson: Condit se borio kao Muhammed Ali ili Sugar Ray Leonard | Fight Site

Jackson: Condit se borio kao Muhammed Ali ili Sugar Ray Leonard

UFC 07.02.2012 09:11h Autor:

Condit i Diaz

Najbolji svjetski MMA trener, a ujedno i glavni stručnjak u kampu Carlosa Condita, Greg Jackson, detaljno je obrazložio taktiku svog pulena u meču za titulu protiv Nicka Diaza.

Jackson priznaje kako je plan bio da se izbjegava direktan sukob s Diazom, a kaže da je taktika bila potpuni uspjeh.

“To nam je bio plan. Kada se borite protiv tako kvalitetnog borca koji posjeduje toliko oružja kao što je Diaz, posljednja stvar koju želite učiniti je sjediti na petama i upustiti se u šakački obračun s njim. Žao mi je što je internet pun raznih komentara, no ti ljudi onda ne cijene niti način na koji su se borili Muhammad Ali ili Sugar Ray Leonard. Ne znam što još reći osim da su i oni svojim kretanjem i izbjegavanjem direktnog sukoba s protivnicima postigli sve svoje rezultate”, objasnio je Jackson u intervjuu za Sherdog dodavši:

“Ja nisam znanstvenik, no taktika u kojoj ne primaš udarce, a zadaješ ih, mi zvuči prilično dobro. Dio našeg plana bili su i udarci u tijelo i low kickovi. To je nešto kao štednja ili investicija u ranim rundama kako bi se kasnije tijekom meča isplatilo s kamatama. To se i vidjelo u kasnijoj fazi borbe kada je Nick znatno usporio, a Condit preuzeo primat. Nikada se ne želite boriti s najjačim stranama svog protivnika. Nick je uvijek taj koji diktira tempo borbe. Mi smo mu to oduzeli, a Carlos je bio taj koji je vodio glavnu riječ.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI