Jacare Souza: Nakon iduće dvije borbe sam UFC prvak

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.04.2018 21:12h Autor:

Jacare Souza

Jedna od glavnih zvijezda idućeg UFC eventa svakako je Ronaldo “Jacare” Souza. On ima svoje mjesto u sunaslovnoj borbi UFC 224 eventa, gdje će se boriti protiv Kelvina Gasteluma. Smatra da mu nakon te borbe slijedi ona za titulu, čije je osvajanje ovim putem najavio.

UFC je trenutno na kratkoj pauzi što se tiče evenata, a idući je na rasporedu 12. svibnja. To je UFC 224, koji se održava u Brazilu i predvode ga Amanda Nunes i Raquel Pennington. No, na tom istom programu u sunaslovnoj borbi gledati Jacarea Souzu protiv Kelvina Gasteluma i ne treba čuditi što mnoge fanove upravo ta borba najviše zanima. Brazilac se nalazi na drugom mjestu rankinga kategorije, dok je njegov protivnik tri mjesta ispod njega i prema svemu tome, ovo je sjajan ispit za obojicu i bitna borba za kategoriju.

“Kada pogledate širu sliku, ovo je najbolja borba koju sam mogao dobiti. Chris Weidman je ozlijeđen i ne može se boriti, a Kelvin Gastelum je tu, spreman se boriti i pružiti najbolje od sebe. Ja sam također tu, spreman pobijediti ga. I znate što će se dogoditi jako brzo. Nakon moje dvije iduće borbe, ja ću biti UFC prvak. Time ne želim nikome pružati manjak poštovanja, to je jednostavno moje samopouzdanje u pitanju. Radim za to, vjerujem u to i to će se dogoditi. Kelvin je težak protivnika, težak ispit i biti će to zanimljiva borba. Svakako se komplicirano pripremiti za njega i boriti protiv njega, no ja sam ovdje da bih pobijedio svakoga tko mi se suprotstavi”, rekao je Jacare, koji smatra da će mu pobjeda u ovoj borbi biti dovoljna da dođe do onoga što je po mnogima već odavno zaslužio, borbe za titulu UFC prvaka do 84 kilograma.

Manje od mjesec dana kasnije, u Chicagu će se održati borba za titulu prvaka njegove kategorije, a sučeliti će se jedina dva borca koji su ga u oktogonu uspjeli savladati. Robert Whittaker pobijedio ga je nokautom u drugoj rundi, dok je Yoel Romero u njihovoj borbi došao do pobjede odlukom, s kojom se većina fanova i analitičara nije složila. Jacare namjerava pobijediti Gasteluma, a onda si odmah bookirati mjesto u prvim redovima United Center dvorane u Chicagu.

“Namjeravam biti tamo, u prvom redu i gledati tu borbu s ciljem da bude zabavna te da bolji borac pobijedi. I siguran sam kako ću onda ja biti idući protivnik tog borca. Ne namjeravam navijati niti za jednog od njih, kao što neću niti prognozirati. Pobijediti će onaj tko u borbu uđe s boljom taktikom.”

Niti mi ne namjeravamo prognozirati, ali se svakako veselimo borbama. Kako ovoj u kojoj će Jacare nastupiti, tako i onoj koju nakon toga namjerava iz prvog reda promatrati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI