Jacare Souza dobio protivnika i nastupa već idući mjesec

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.01.2017 11:40h Autor:

Ronaldo Souza

Nakon što je oštro prozvao UFC jer mu ne dogovaraju niti jednu borbu, Ronaldo ‘Jacare’ Souza nije morao dugo čekati da sazna termin i protivnika u svom idućem nastupu. Bori se idućeg mjeseca na UFC 208 i to protiv pravog UFC veterana.

Brazilskom majstoru partera suprotstaviti će se Tim Boetsch, vrlo iskusan i čvrst borac, koji se kroz cijeli UFC karijeri kreće blizu vrha. Boetsch je vlasnik skora 20-10, a član UFC-a bio je u dva navrata. Došao je 2008. godine, odradio četiri borbe uz dvije pobjede, no dobio otkaz već iduće godine, ali 2010. se vraća i od tada konstantno nastupa u UFC-u. Skor u oktogonu mu je  11 pobjeda i devet poraza, a trenutno je na dva trijumfa u nizu.

Jacare je zapravo lobirao na dogovaranje borbe protiv Lukea Rockholda, koja je trebala jesenas biti održana u Australiji no otkazana je nakon ozljede bivšeg prvaka. Rockhold još nije spreman, pa je dobio borbu u kojoj pobjedom baš ne bi trebao puno napredovati u vidu odabira idućeg izazivača vrlo nakrcane srednje kategorije. Inače, Brazilcu je podosta negativno na karijeru i šampionske ambicije djelovao kontroverzni poraz od Yoela Romera s kraja 2015. godine. Vjerojatno će i u slučaju pobjede protiv Boetscha morati odraditi još jednu borbu protiv nekoga iz vrha, ukoliko želi napasti titulu.

UFC 208 održava se 11. veljače u Brooklynu, a glavna je borba ona između Holly Holm i Germaine de Randamie, za prvu UFC prvakinju perolake kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI