Jacare se nema namjeru umiroviti

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.05.2019 12:14h Autor:

Jacare vs. Hermansson

Iako je prije borbe protiv Jacka Hermanssona najavljivao kako će se umiroviti ukoliko mu iduća borba ne bude za titulu prvaka, poraz je malo promijenio stav Ronalda “Jacarea” Souze. Brazilski grappling majstor nema namjeru završavati karijeru na taj način.

Souza je još jednom pao samo jednu stepenicu prije potencijalnog napada na titulu UFC prvaka. Tako ponovno nije uspio ispuniti svoju najveću želju i zapravo doći do jedinog postignuća za koje smatra da mu je preostalo za ostvariti. Očekivalo se kako bi to mogao biti kraj za 39-godišnjeg Brazilca, budući da je izgubio od borca u tom trenutku izvan Top 10 poretka i time se vratio nekoliko stepenica u nazad.

Ipak, on sam poručuje kako se tako nešto neće dogoditi, odnosno da ne namjerava završiti karijeru na taj način. To je medijima prenio njegov dugogodišnji menadžer, uz komentar kako nema nikakve šanse da mu je to posljednja borba. Za nastup protiv Hermanssona, Jacare je na svoj račun stavio jako lijepu cifru, u iznosu od 210.000 dolara. Uz takav važeći ugovor je teško očekivati da će se ikoji borac umiroviti.

Bit će zanimljivo vidjeti što će UFC pripremiti za njega. Na najnovijoj ljestvici nalazi se na šestom mjestu kategorije do 84 kilograma, no u posljednjih pet borbi ima tek dvije pobjede. Pitanje je koliki bi mu pobjednički niz trebao da se dovede u poziciju iz koje bi napokon napao titulu. Po mnogima je u njoj već jednom bio, ali UFC mu tada nije dao priliku, nego su organizirati borbu protiv Yoela Romera. Nju je izgubio po mnogima dvojbenom sudačkom odlukom.

U svojoj karijeri, Jacare je dva puta osvajao ADCC svjetsko prvenstvo, dok je svjetsko BJJ prvenstvo uspio osvojiti čak osam puta. Najveći uspjeh u MMA karijeri bilo mu je osvajanje Strikeforceovog naslova. Član UFC-a je od 2013. godine, odnosno od pripajanja Strikeforcea promociji. U Octagonu je ostvario devet pobjeda i četiri poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI