Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“Jacare” nakon operacije zamalo završio karijeru: Nisam mogao trčati ni pet minuta, bilo je teško! | Fight Site

“Jacare” nakon operacije zamalo završio karijeru: Nisam mogao trčati ni pet minuta, bilo je teško!

UFC 13.01.2018 17:28h Autor:

Jacare Souza/Instagram

Devet mjeseci nakon teškog poraza od Roberta Whittakera, Ronaldo Souza vraća se u oktogon. No popularni “Jacare” priznaje da je njegov povratak bio sasvim upitan jer je u međuvremenu ozbiljno razmišljao o prekidu karijere.

Souza je zbog rupture pektoralnog mišića u travnju morao na operaciju. Riječ je o ozljedi koju je odlučio ignorirati uoči borbe s Timom Boetchom, ali kad je došao meč protiv Whittakera Brazilac je već imao ozbiljnih problema.

“Kad sam se ozlijedio doktor je rekao da moram na operaciju. To je bilo sedam tjedana prije borbe s Boetchom. Ja sam rekao ‘ne’ i odlučio se za fizikalnu terapiju, no za tu borbu zapravo nisam mogao trenirati. Ali sve je bilo dobro, nisam osjećao bol u prsima i ruci te sam ga uspio prisiliti na predaju. Kad sam dogovorio meč s Whittakerom počeo sam s teškim treninzima, no tako sam si iskopao rupu u prsima zbog čega sam izgubio snagu”; objasnio je Souza u razgovoru za MMA Fighting

“Jacare” je borbu  izgubio tehničkim nokautom u drugoj rundi, no za poraz ne krivi ozljedu.

“(Whittaker) je pobijedio jer je bio bolji.”

Dva tjedna kasnije Souza je konačno otišao na operaciju i tada se počeo pitati je li možda došlo vrijeme da završi svoju borilačku karijeru.

“Razmišljao sam o prekidu karijere jer se radilo o velikoj operaciji. Kad sam se vratio treningu, sedam mjeseci kasnije, trener me tražio da trčim deset minuta, a ja sam mu rekao,’Brate, ja ne mogu trčati ni pet minuta, užasno me boli i umoran sam (smijeh).

Moj povratak je bio kompliciran. Razmišljao sam o mirovini. Zaista je bilo teško. Morao sam na operaciju više puta. Nikada u karijeri nisam doživio ozljedu, uvijek sam bio zdrav, a sad sam odjednom imao puno ozljeda. Nisam htio ponovno na operaciju i sve to proživljavati.”

“Kad sam se vratio bilo je komplicirano je sam bio sasvim izvan forme, debeo, izgubio sam ‘timing.’ Nisam mogao ni trčati. Bilo je teško.”

No Souza je ipak odlučio nastaviti karijeru, ali je napravio i velike promjene u životu te se zajedno s obitelji preselio iz Brazila u Kaliforniju gdje se i pripremao za idući meč.

U povratničkoj borbi, 27. siječnja na UFC on Fox 27 priredbi u Charlotteu, snage će odmjeriti u revanšu s Derekom Brunsonom. Dvojac se prvi put obračunao 2012. u Stikeforceu kada je Souza slavio nokautom nakon samo 41 sekunde.

“Još uvijek priča ista sranja o meni kao i prije šest godina i ja ću ga uništiti. To je plan, ništa se nije promijenilo. Ako bude držao bradu visoko završit ću borbu na isti način.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI