Jacare i Brunson dotaknuli povijesno dno gledanosti UFC on FOX evenata

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.01.2018 09:57h Autor:

Jacare Souza i Derek Brunson

UFC nikako ne može biti zadovoljan brojkama gledanosti koje je ostvario njihov prvi UFC on FOX event u 2018. godini, koji su proteklog vikenda u Charlotti predvodili Ronaldo Souza i Derek Brunson.

Prema službenim podacima gledanosti koji su objavljeni u nedjelju, UFC on FOX 27 je ubilježio 1.59 milijuna gledatelja što je 0.5 posto populacije od 18-49 godina. Radi se o padu od čak 21 posto u odnosu na event u istom terminu samo prošle godine, ali i o padu od čak 35 posto u odnosu na godinu ranije (2016.). Ukupno gledano Souza i Brunson su ostvarili najlošiju gledanost u povijesti prijenosa UFC-a na FOX televiziji-

Očajni rezultati zapravo i ne čude, ako se zna da se radilo o zvijezdama jako siromašnom popisu borbi. Osim dvije glavne zvijezde u “main eventu” ostatak popisa borbi je bio ispod prosječan što je očito rezultiralo slabijim interesom.

Prije ove priredbe titulu najmanje gledanog UFC on FOX eventa je držao eventa koji se održao 22. srpnja prošle godine, a predvodili su ga Chris Weidman i Kelvin Gasetlum.

Upravo ove godine ističe dugogodišnji ugovor elitne promocije i američke TV kuće. I dalje nije jasno gdje će se UFC nastaviti emitirati i u 2019. godini. Inicijalni pregovori oko produljenja ugovora su propali jer FOX nije htio pristati na povećanje cijene prijenosa. Dana White i novi vlasnici su se nakon toga okrenuli drugim potencijalnim partnerima, no za sada nema konkretnijih informacija o tome što su i s kim dogovorili.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI