Jacare high kickom riješio Brunsona, suci pogurali Filia protiv Bermudeza, fenomenalni Bektić i Gillespie!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.01.2018 04:15h Autor:

Brunson vs. Jacare

UFC on FOX 27 održan je u američkog gradu Charlotteu, gdje je Jacare Soua uspio ponoviti ishod borbe protiv Dereka Brunsona, odnosno slavio je nokautom u prvoj rundi. Andre Fili došao je do pobjede sudačkom odlukom protiv Dennisa Bermudeza, a suci su presudili i za Drewa Dobera protiv Franka Camacha. Fenomenalne izvedbe uz ekspresne pobjede upisali su Mirsad Bektić i Gregor Gillespie.

Jacare Souza i Derek Brunson su najavili kako će ovo biti drugačija borba nego ona održana prije pet godina, odnosno obojica su bili svjesni kako su od tada obojica napredovali i postali bolji borci. Već po samom pristupa Brunsona vidjela se zrelost, pošto nije nasrnuo kao u prethodnoj borbi, nego je pametno radio i birao udarce. To je izgledalo jako dobro te je američki borac vrlo opušteno radio na odrađivanju svog plana. Nažalost, opuštenost ga je koštala, odnosno često spuštanje ruku. To je iskusni Brazilac video te je povukao fenomenalan high kick, koji Brusnona šalje na pod, a kada se ustao je bio još uvijek zaljuljan. Jacare nastavlja napadati, pogađa još nekoliko udaraca u glavu i sudac prekida borbu u koju se Brunson nije imao prilike vratiti. Velika pobjeda za Brazilca, koji je u borbu ušao kao trećeplasirani borac kategorije na UFC-ovoj ljestvici.

Borba Dennisa Bermudeza i Andrea Filija je akcijom u potpunosti opravdala svoje mjesto sunaslovne borbe, ali suci pokraj kaveza su od jedne zanimljive borbe napravili kontroverzu. Dodijelili su pobjedu Filiju, koji vjerojatno niti sam nije očekivao da je tako nešto moguće, nakon onoga što je pokazao u 15 minuta. Od samog starta, Bermudez je krenuo kao favorit, držao je sredinu i radio štetu low kickovima i kratkim ulazima. Sve što je Fili mogao u stand upu bilo je “pikanje” prednjih direktom, odnosno koristio je svoju prednost u dužini ruku. Došao je Fili u prvoj rundi dva rušenja, no kod prvog se Bermudez odmah ustao, dok je dok drugog uspio okrenuti situaciju i doći u gornju poziciju. Druga runda bila je malo izjednačenija i može se reći kako je Fili u njoj možda i došao do bodova potrebnih za uzimanje iste, iako i dalje na nogama nije pokazao ništa više od spomenutog direkta. Ponovno je uspio dva puta rušiti, a u stand upu je ipak primio manje štete nego u prvoj rundi. No, zato treća runda u potpunosti pripada odmornijem, agresivnijem i tehnički superiornijem Bermudezu, koji je Filiju udijelio pet minuta pristojnih batina. Otišlo se na sudačke kartice, gdje je jedan sudac dodijeli sve tri runde Bermudeza, no šok u dvorani, a vjerojatno i pred malim ekranima, nastao je kada su otkrivene ocjene dva suca, koji su vidjeli Filija kao pobjednika. Tako je borac iz Alpha Malea po prvi put u UFC karijeri upisao dvije pobjede u nizu, dok se Bermudezov niz poraza podigao na tri borbe.

Gregor Gillespie došao je u Charlotte na gostujući teren Jordana Rinaldija i nije pokazao apsolutno nikakvu slabost. Zapravo je apsolutno potvrdio svoj ogromni potencijal, o kojem je pisano i na našem portalu. Ovu borbu odlično je otvorio na nogama, no vrlo brzo je pokazao kako nema respekta prema Rinaldijevom grapplingu te da namjerava borbu odvesti na pod. Rušenje mu je uspjelo iz drugog pokušaja, a na podu je odmah počeo agresivno raditi. Tražio je završetak iz nekoliko različitih pozicija te je na taj način izmorio svog protivnika, koji je u zadnjoj minuti dozvolio da mu “uzme leđa”. Tada je borba zapravo bila gotova jer je uslijedila kanonada udaraca i sudac nije imao drugu opciju osim da prekine borbe. Gillespio je sada na pro skoru 11-0, uz pobjede u četiri UFC nastupa.

Glavni program otvorili su Frank Camacho i Drew Dober, kojem je to bila prva borba u velter kategoriji, gdje ga je poslala komisija nakon što je vratio previše kilograma kod prošlog nastupa. I bio je to pravi duel u kojem se pokazalo zašto je Camacho u oba svoje prva dva UFC nastupa došao do bonusa za nastup večeri. I ovdje je otvorio agresivno i odlučno, a Dober je to prihvatio. Za prvu rundu vrijedi spomenuti rušenje Camacha, koje mu je trebalo donijeti bodove, ali i podosta udaraca u stand upu, upućenih s obje strane. U drugoj rundi Camacho ima problema s umorom i Dober ju sigurno uzima pod svoje, dok treća runda ponovno započinje s rušenjem Camacha, no nije uspio dugo Dobera držati na podu. Do kraja runde gledamo tri minute akcije bez prestanka, gdje su oba borca tražila udarce koji bi mogli donijeti prekid ili ostaviti dojam na sucima. Bolji dojam je na kraju ostavio Dober, kojem je pripala sudačka odluka, no jako se teško složiti sa sucem koji mu je dodijelio sve tri runde. Da je pobjeda otišla Camachu, ne bi bilo nepošteno.

Uvodni program otvorila je borba Bobbya Greena i Erika Kocha, koja je ponudila tri runde akcije, ali i puno bolju predstavu Greena koji je tako uspio doći do prve pobjede još od srpnja 2014. godine. Impresivan je bio nastup Mirsada Bektića, koji se vratio u kavez na najbolji način. Nakon dvije i pol minute plasirao je snažan udarac rukom u tijelo Godofreda Pepeya, automatski ga onesposobivši za nastavak borbe. Prije dvije gore spomenute borbe, održana su čak tri ženska okršaja za redom i sva tri su završila sudačkim odlukama. U pravom derbiju slamka kategorije, Randa Markos savladala je Juliannu Limu, Katlyn Chookagian bila je bolja od Mare Romero Borelle u svom debi nastupu u muha kategoriji, dok je Ji Yeon Kim savladala Justine Kish uz odluku s kojom će se malo koji gledatelj složiti, no dva suca su smatrali da je napravila dovoljno za pobjedu.

U jednoj vrlo izjednačenoj borbi, Vinc Pichel savladao je Joaquima Silvu sudačkom odlukom, čime je došao do svoje četvrte pobjede u nizu. S druge strane, Brazilac je doživio prvi poraz u karijeri, nakon što je u ovu borbu ušao s 10-0 i tri UFC pobjede. U prvoj borbi programa, do pobjede nokautom došao je Cory Sandhagen, koji je bio bolji od Austina Arnetta, dok je Nico Price gušenjem u drugoj rundi savladao Georgea Sullivana.

UFC on FOX 27 – Rezultati

Ronaldo Souza vs. Derek Brunson – KO (R1 3:39)
Andre Fili def. Dennis Bermudez – podijeljena sudačka odluka
Gregor Gillespie def. Jordan Rinaldi – TKO (R1 4:46)
Drew Dober def. Frank Camacho – jednoglasna sudačka odluka

Bobby Green def. Erik Koch – jednoglasna sudačka odluka
Mirsad Bektić def. Godofredo Pepey TKO (body punch) 1 2:47
Katlyn Chookagian def. Mara Romero Borella – jednoglasna sudačka odluka
Randa Markos def. Juliana Lima – jednoglasna sudačka odluka
Ji Yeon Kim def. Justine Kish – podijeljena sudačka odluka
Vinc Pichel def. Joaquim Silva – jednoglasna sudačka odluka

Niko Price def. George Sullivan – SUB  (R2 4:21)
Cory Sandhagen def. Austin Arnett – TKO (R2 3:48)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI