Iz UFC-a tvrde: Lesnar se ne vraća!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.07.2017 10:55h Autor:

Brock Lesnar

Vijest koja je jučer objavljena u gotovo svim borilačkim medijima, a tiče se mogućeg povratka Brocka Lesnara, barem prema riječima UFC-ovog potpredsjednika za zdravlje boraca Jeffa Novitzkyja, nije istinita. MMAJunkie je u srijedu objavio kako je Lesnar ponovno odlučio prijaviti se za testiranje USADA-e i kako se želi vratiti u Octagonu, a izvor su im bile glasine koje su se pojavile još prije nekoliko dana. No, Novitzky tvrdi da glasine nisu istinite, jer da jesu, on bi bio prvi obaviješten o takvom postupku.

Brock Lesnar se vraća? Više izvora otkrilo kako se prijavio za USADA testiranje

“Da se ikada ponovno prijavio u program, morao bi svejedno odslužiti suspenziju prije nego što bi se mogao ponovno natjecati”, potvrdio je Novitzky za MMAFighting.

To bi značilo da bi se Lesnar mogao vratiti u Octagon tek u 2018. godini, a bilo kakvi raniji nastupi bi bili nemogući radi već spomenute suspenzije. Podsjećamo, Lesnar se umirovio nakon meča protiv Marka Hunta na UFC-u 200 i pada na doping testu. Njegova pobjeda je preinačena u “No Contest”, a USADA i Atletska Komisija Nevade su ga suspendirali na godinu dana uz kaznu od 250 tisuća dolara.

S obzirom da Lesnar nije više htio biti podvrgavan naknadnim testiranjima što mu je očito škodilo drugoj karijeri, onoj u WWE-u, odlučio se na borilačku mirovinu i izlazak iz USADA-inog programa. To je automatski značilo i zamrzavanje suspenzije koja će ponovno krenuti teći tek kada se vrati u program.

Realno govoreći potpuno je nejasno zašto bi se Lesnar sada uopće i vraćao u Octagon. Trenutačno je najveća kečerska zvijezda u WWE-u i tamo mu ide sasvim dobro. Doduše, jedan specijalizirani portal za profesionalno hrvanje je u srijedu izvijestio da bivšem prvaku uskoro ističe aktualni ugovor i da je spreman na sve opcije, uključujući i povratak u UFC. Novitzky tvrdi da to nije istina…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI