Iz UFC-a se oglasili povodom istrage u doping skandalu Jona Jonesa

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.10.2017 09:54h Autor:

Jon Jones

Glavni UFC-ov čovjek za borbu protiv dopinga Jeff Novitzky je odlučio demantirati navode koji su se proteklog tjedna pojavili u nekim američkim medijima, a prema kojim je on izjavio “da je Jon Jones možda nevin”.

U razgovoru za podcast Brucea Buffera, Novitzky je dematnirao takve natpise te tvrdi da su njegove riječi izvučene iz konteksta.

“Naslov i dijelovi teksta su uzeli dijelove mojih rečenica iz intervjua koji sam odradio prošlog tjedna, a gdje su me pitali o statusu Jona Jonesa. Samo sam rekao da Jonov kamp, UFC i USADA naporno rade da bi našli izvor nedopuštene supstance u Jonovom tijelu. To je i dalje slučaj”, tumači Novitzky te dodaje:

“Rekao sam da je ovo obično dugačak proces koji može trajati i do nekoliko mjeseci, a suspenzija na kraju može biti dugačka nekoliko godina, možde biti minimalna, a može se i ne izreči. Ukoliko se pronađe neosporan izvor kontaminacije.”

Novitzky je u nastavku razgovora ponovio da ne želi prejudicirati stvari jer se radi o slučaju koji je i dalje tek u istražnoj fazi, kao i da se može raditi o raznim epilozima koji tek slijede. Ipak, prema riječima UFC-ovog čovjeka može se razaznati da on i njegova promocija vjeruju da je Jones uzeo neki kontaminirani suplement jer je bez ikakvih problema prošao ostale doping testove.

“Sve strane se nadaju da će se pronaći neki dokaz nenamjernog ili neizbježnog unošenja neke zabranjene supstance, ali niti u jednom trenutku nikada nisam rekao da istraga ide u tom pravdu, kao što se to sugeriralo”, zaključio je Novitzky.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI