Iz novog priopćenja Andersona Silve se može zaključiti da niječe uzimanje steroida!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.11.2017 10:48h Autor:

Anderson Silva

Bivši UFC prvak, legendarni Anderson Silva, je samo nekoliko dana nakon prvog obraćanja javnosti glede pada na doping testu, odlučio odaslati još jedno “Facebook priopćenje”.

I dok se u prvoj poruci nije uopće referirao na svoj doping pad, nego je govorio o apstraktnim stvarima koje nemaju previše veze s njegovim trenutačnim momentom u karijeri, ovaj put je bio nešto konkretniji…

“Hvala vam svima na potpori koju ste mi pokazali proteklog tjedna. Ovo mi znači mnogo. Ne samo meni, nego i mojoj obitelji. Htio sam vas obavijestiti o tome što se događa. Moj liječnički tim radi vrlo blisko s USADA-om kako bi pronašli razloge moje suspenzije s UFC-a u Shanghaiju. Nadam se da ćemo imati više vijesti uskoro. Borim se više od 20 godina i uvijek pokušavam biti primjer fanovima i čitavom sportu. Ponovno, hvala vam svima na potpori i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti kada se sljedeći put budem borio”, stoji u poruci.

Prema sadržaju se može iščitati da će Brazilac, kao i mnogi prije njega (velika većina), pokušati zanijekati uzimanje zabranjenih supstanci. Uostalom to je učinio i tijekom prvog pada na doping testu kada se borio s Nickom Diazom 2015. godine. Saslušanja na kojima je Silva iznosio često puta oprečnu i nelogičnu obranu su postala antologijska, a na koncu je otišao toliko daleko da se, baš kao i Jon Jones, izvlačio na pilule za potenciju. No, ništo od toga mu nije upalilo pa je dobio jednogodišnju suspenziju.

Sada se iz ove poruke ponovno može iščitati da će zanijekati uzimanje bilo čega nedopuštenog, a vjerojatno će se braniti “kontaminiranim suplementima” – posljednjim utočištem koji mnogi borci uhvaćeni “s prstima u pekmezu” koriste često u posljednje vrijeme.

Za sada nije poznato na što je pao bivši UFC prvak, no zna se da mu kao ponavljaču prijete čak 4 godine suspenzije. Što bi ujedno značilo i kraj karijere s obzirom na rezultate posljednjih godina i njegovu dob.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI