Iz Dagestana dolaze informacije kako se naveliko radi na borbi Khabiba i GSP-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.10.2018 12:44h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Georges St-Pierre

Ne toliko jaka i detaljna, ali informacija od vrlo kvalitetnog izvora, dolazi iz Dagestana. Naime, prema njoj je UFC krenuo raditi na dogovaranju borbe Khabiba Nurmagomedova i Georgesa St-Pierrea.

Naime, riječ je o informaciji koju je prenio Twitter profil MMA Team Dagestan. U pitanju je grupa ljudi koja vrlo često izlazi s nekim informacijama vezanim uz ruske borce te su nerijetko prvi dolazili do nekih vijesti koje su se kasnije pokazale potpuno točnima. Neki od primjera su doping pad Fabricia Werduma i uskakanje Marka Hunta na Fight Night u Moskvi, potpis Sergeya Pavlovicha za UFC, o kojem su obavijestili čak dva mjeseca prije nego je postao služben, kao i informacija o Aleksandru Volkovu kao rezervnom borcu UFC 226 eventa. Zbog toga se ova informacija itekako treba shvatiti ozbiljno.

Ipak, to da se radi na borbi ne mora značiti ništa pretjerano, odnosno moguće je kako je UFC u kontaktu s borcima tek po pitanju toga da provjere teren, odnosno da vide bi li nešto tako u budućnosti bilo izvedivo. Naime, GSP je već izjavio kako nema šanse da se bori ove godine, no da bi početkom iduće napokon mogao biti potpuno zdrav, a tada je spreman prihvatiti borbu koja bi mu imala smisla. Upravo je potencijalni okršaj s Khabibom spomenuo kao nešto što mu je jako uzbudljivo i što bi uz još neke uvjete sigurno prihvatio.

Što se tiče Khabiba, on trenutno putuje, većinom islamskim zemljama te se druži s njihovim vrhovnim vođama i sportašima. On trenutno ne može ništa dogovarati još nešto više od mjesec dana. Naime, tek 10. prosinca saznati će kakva mu kazna slijedi za incident koji se dogodio u Las Vegasu, po završetku UFC 229 eventa na kojem je savladao Conora McGregora.

Ukoliko bi se ova borba dogovorila, postoji velika mogućnost da u pitanju bude međukategorija do 74.5 kilograma, čime bi se vjerojatno ukinuo velter te bi se uvele spomenuta divizija, kao i ona do 79.5 kilograma, u koju bi velteraški prvak prenio svoj pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI