Istraga završila, Walt Harris prihvatio suspenziju USADA-e

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.04.2019 08:31h Autor:

Walt Harris

UFC-ov teškaš Walt Harris je prihvatio suspenziju USADA-e u trajanju od četiri mjeseca radi pada na doping testu. Pokazalo se da je Amerikanac bio u mogućnosti dokazati da se radilo o kontaminaciji prehrambenih suplemenata koje je koristio, a od tuda i ovako kratka kazna.

Podsjećamo kako je Harris bio pozitivan na LGD-4033 na testu koji je proveden 29. prosinca prošle godine od strane Komisije u Kaliforniji. Bilo je to uoči njegovog nastupa na UFC-u 232 u Inglewoodu.

Supstnaca LGD-4033 spada u istu obitelj nedozvoljenih supstanci poput ostarinea, koji se češće pronalazi u zlouporabi kod MMA boraca. LGD4033 se može koristiti i za liječenje osteoporoze i trenutačno je pod istragom u SAD-u kao nov lijek na tržištu. Zanimljiv detalj jest da je Harris prošao USADA-ina testiranja, a da je pao na onom koji provodi Komisija unutar natjecanja. Ona je prikupila uzorak urina, koji su dali na tetriranje u WADA-inom laboratoriju.

Zašto je slučaj Harrisovog pada na doping testu vrlo zanimljiv?!

Tijekom procesa UFC-ov teškaš je službenicima USDA-e dao popis suplemenata koje je koristio. Iako su svi suplementi bili na listi dozvoljenih, detaljnijim pregledom i testiranjem tih proizvoda u WADA-inim laboratorijima u Salt Lake Cityu, otkriveno je da u sebi sadrže zabranjeni LGD-4033.

Harris je u konačnici dobio četiri mjeseca suspenzije radi nemara, a kako se kazna provodi retroaktivno, on već za nekoliko dana može nastupati i vratiti se u Octagon.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI