Anderson Silva se vraća protiv Israela Adesanye na UFC 234

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.11.2018 09:26h Autor:

Silva vs. Adesanya

Dočekali smo još jednu “matchmaking” bombu iz Ultimate Fighting Championshipa. Anderson Silva ima novu borbu kojom će odraditi još jedan povratak, a u pitanju je spektakl na pomolu. Naime, u veljači će se boriti protiv Israela Adesanye.

Za legendarnog Andersona Silvu (34-8, 17-4 UFC) biti će to još jedan povratak i prva borba nakon dvije godine. Posljednji nastup upisao je u veljači prošle godine, na UFC 208 eventu, kada je savladao Dereka Brunsona odlukom sudaca. Nakon toga došlo je do njegovog drugog pada na doping otkako se bori u UFC-u te kao posljedica toga prisilna pauza. Očekivalo se da mi mogla uslijediti suspenzija koja će mu završiti karijeru, no uspio je dokazati kontaminaciju i imati će priliku još se jednom vratiti. Suspenzija mu je upravo ovih dana završila pa je UFC to iskoristio za potvrdu borbe.

No, moramo priznati kako ime protivnika itekako iznenađuje. Israel Adesanya (15-0, 4-0 UFC) je vjerojatno najbolja priča UFC-a u 2018. godini. Došao je kao perspektivni udarač i bivši Glory izazivač, a godinu završava kao borac za kojeg je Dana White izjavio da bi trebao biti idući koji će napasti titulu do 84 kilograma. Na kraju su odlučili staviti ispred njega još jedan ispit, odnosno napad na titulu mogao bi izboriti protiv legende, svakako najvećeg borca u povijesti kategorije, a po mnogima i najvećeg MMA borca ikad.

Silvine 43 godine svakako bi mogle biti bitan faktor protiv 14 godina mlađeg borca s Novog Zelanda, uz to još borca koji je konstantno aktivan i svakom borbom sve bolji. “Spider” zapravo još od 2013. godine i gubitka titule ne uspijeva izgledati kao u vrijeme vladavine kategorijom, a činjenica je kako spomenute godine ne idu u prilog te je teško očekivati neki napredak na tom polju. Već je pobjeda protiv Brunsona po mnogima bila “navučena” te će se i ovdje gotovo sigurno pojaviti komentari kako je njegovo vrijeme prošlo i da ovakva borba nema nikakvog smisla. Na Silvi će biti zadatak da svima njima dokaže suprotno.

UFC 234 održava se 10. veljače u Melbourneu, što će biti još jedna prednost za Adesanyu, koji će biti gotovo na domaćem terenu. Zanimljivo, za isti event mu je ponuđeno mjesto službene zamjene za glavnu borbu, no on je to isto odbio. Glavna borba naravno je ona između Roberta Whittakera i Kelvina Gasteluma, koji se bore za pojas UFC prvaka kategorije više puta spomenute u ovom tekstu. One do 84 kilograma, one koju će Adesanya sigurno napasti ukoliko savlada najvećeg ikad. I biti će mu to, unatoč Silvinim godinama, izuzetna referenca za to.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI