Israel Adesanya odbio biti zamjena za Whittakera ili Gasteluma

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.11.2018 19:21h Autor:

Israel Adesanya

Israel Adesanya odbio je ponudu da bude službena zamjena borbe za naslov prvaka srednje kategorije, koju će u veljači iduće godine održati Robert Whittaker i Kelvin Gastelum.

Dana White je nedavno izjavio kako je Adesanya odradio impresivnu godinu te da su četiri njegova UFC nastupa bila dovoljna da osigura mjesto prvog izazivača srednje kategorije, ispred Jacarea Souze, koji je impresivno savladao Chrisa Weidmana.

Borba za naslov prvaka održava se na UFC 234 eventu, 10. veljače u Australiji. Kako Adesanya dolazi s Novog Zelanda, vjerojatno bi ga bila sjajno vidjeti na tom eventu, a čak je otkrio kako je postojala ponuda. No, ne izravno za borbu, nego za status rezervnog borca glavne borbe.

“Ostati ću spreman, ovog Božića neću odlaziti u Europu”, izjavio je Adesanya za New Zealand Herald, koji je pokušao saznati nešto o njegovim idućim planovima. No, isto tako je otkrio da ga ne zanima status rezerve u borbi za titulu: “Dana White mi je to spomenuo, no odbio sam. Ne zanima me takva opcija.”

UFC je u zadnje vrijeme počeo koristiti praksu s rezervnim borcima. To su borci koji će odraditi pripreme i biti spremni te se čak i izvagati dan prije borbe, ukoliko se nešto dogodi s bilo kojim od sudionika borbe za naslov. Takav je slučaj bio kod UFC 226 eventa, kada je Alexander Volkov bio spreman uskočiti u borbu za teškaški naslov. U posljednje vrijeme su tu praksu malo promijenili na način da zamjena ima ugovoren nastup na istom eventu protiv nekog drugog borca, ali da je u svakom slučaju raspoloživ uskočiti u borbu za titulu.

No, Adesanyu tako nešto ne zanima. Ovaj borac je nastupio četiri puta ove godine, sva četiri puta je pobijedio i svaki put je izgledao sve bolje. On smatra da nema smisla uskakati kao zamjena, nego želi svoju priliku za titulu dobiti uz puni kamp i priprema za određenog borca, onog koji će tada držati pojas. Tko zna, možda je to i pravi stav.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI