Israel Adesanya: Ja sam rasprodao UFC 234, a ne Whittaker

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.02.2019 12:52h Autor:

Israel Adesanya

Možda ne znamo tko je najbolji borac koji će nastupiti u subotu na UFC 234 priredbi, ali svakako znamo tko je broj 1 po stupnju samouvjerenosti. To je Israel Adesanya, čija je nova izjava ta da je UFC 234 rasprodan u rekordnom roku zbog njega, a ne zbog borbe Roberta Whittakera i Kelvina Gasteluma.

Među zanimljivijim izjavama Israela Adesanye svakako je ona koju je dao novinarima ESPN-a. Iako se nalazi u sunaslovnoj borbi UFC 234 priredbe, Adesanya je uvjeren kako je zapravo on, odnosno njegova borba, glavni razlog toga što je Rod Laver Arena rasprodana čim su ulaznice puštene u prodaju.

“Whittakeru sam dao božićni poklon za idućih pet godina. To što je na programu sa mnom i Andersonom je dovelo do toga da je dvorana rasprodana u 15 minuta. Ova priredba se nikako ne bi rasprodala na taj način da nije mene i Andersona pa Roberte, molim lijepo. On će sada zaraditi od PPV-a i dobiti će sve što ide uz to, za nešto što sam ja postigao. Ali dobro, on je toga svjestan. Neka uzme te novce i uživa u njima idućih deset godina”, rekao je Adesanya, koji bi pobjedom protiv Silve zacementirao svoje mjesto prvog izazivača srednje kategorije. Možda bi mu tako idući protivnik bio upravo Whittaker.

Što se tiče borbe protiv Silve, Adesanya ne sakriva kako mu je “Spider” jedan od najvećih uzora, odnosno da ga je njegov način borbe motivirao da on postane još bolji. No, uvjeren je i kako je višestruko nadmašio svog legendarnog kolegu i subotnjeg protivnika.

“Mislim da je bio UFC 90, kada sam na PPV-u gledao Andersona Silvu protiv Patricka Cotea. Odmah sam rekao da sve što on može učiniti, mogu i ja. No, i prije toga sam gledao DVD-e s njegovim nastupima u UFC-u, kao i inserte na Youtubeu. I uistinu sam od početka bio takvog mišljenja. Na kraju smo završili ovdje gdje smo sada”, ispričao je, a onda je još dodao zašto je uvjeren da će cijelu borbu imati pod kontrolom:

“Poznajem ga bolje nego što on sam sebe pozna. Proučavam ga godinama, a proučavao ga je i moj tim. Mislim kako ga mogu savladati njegovim oružjem, mogu protiv njega iskoristiti ono nešto čime je on završavao druge borce ili započinjao ono čime je dolazio do kraja tih borbi. Ono što će presuditi je um, moj um je drugačiji. Ja sam igrač broj 1.”

Ukoliko savlada Silvu, slijedi mu borba za naslov. Koga bi htio za protivnika?

“Recimo da želim pobjedu Roberta protiv Gasteluma. Ja ću završiti Silvu i onda znamo što slijedi”, iznio je svoju želju. Nema sumnje kako bi to bilo vrlo zanimljivo. Borbe Australaca protiv borca s Novog Zelanda se u UFC-u ne događaju, a sada bi to bilo čak u borbi za titulu. Svakako vrijedi tu spomenuti i činjenicu da je Whittaker rođen na Novom Zelandu.

U svakom slučaju, u “Down Under” se posljednjih godina stvaraju fantastični MMA borci.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI