Israel Adesanya: Ja sam LeBron James, a Anderson Silva je Michael Jordan

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.11.2018 10:19h Autor:

Silva vs. Adesanya

Israel Adesanya svoju će iduću borbu odraditi protiv legendarnog Andersona Silve, a za tu borbu je dao jako dobru usporedbu s jednim drugim sportom. Osim toga, rekao je kako će zanemariti to što je Silva njegov uzor i kako ga je spreman uništiti.

Mnoge je iznenadilo uparivanje Andersona Silve i Israela Adesanye, za UFC 234 event, koji se 10. veljače održava u Melbourneu. Silva se vraća nakon duge pauze i za očekivati je bilo kako ga UFC namjerava staviti u borbu s nekim manjim imenom ili s veteranom, gdje bi pobjedom mogao razveseliti svoje fanove. Umjesto toga, odlazi na gostujući teren, trenutno najopakijem borcu kategorije. Adesanya je u MMA Houru rekao nešto o tome kako je do borbe došlo.

“Kada sam otišao u Sydney susresti se s Danom Whiteom, upravo to je bio plan kakav sam mu iznio. Zatražio sam sunaslovnu borbu u Melbourneu. No, on je imao drugačije planove, om me namjeravao upariti s Andersonom Silvom na prvom ESPN eventu u siječnju. No, rekao je razgovarati s Andersonom, budući da mu niti moja ideja nije bila loša”, rekao je Adesanya, nastavivši priču uz otkrivanje kako nije sve bilo tako lako:

“Anderson je u početku bio protiv toga i nije bilo dobro. Zapravo, bilo je dobro po tome što ne bih morao ubiti svog heroja. Tada se pojavilo ime Jacare Souza kao novi protivnik za onaj event u siječnju. Rekao sam može, otkazati ću put u Europu, preskočiti Božić i pripremiti se za razbiti tog tipa, bio sam spreman na tu opciju. Onda me odjednom nazvao trener i rekao kako Jacareu treba više vremena za pripremu, što mi je razumljivo. Imao je tešku borbu protiv Weidmana, dok sam ja svoju protiv Brunsona odradio bez problema. Treba se oporaviti od svih tih ozljeda. Na kraju se pojavila vijest da je Anderson ipak pristao. Ja sam se u tim trenucima jedino pitao što je to moglo biti da ga je nagnalo na promjenu mišljenja?”

I to je borba ugovorena za datum koji je Adesanya od početka htio i imao viziju gdje želi nastupiti. Na istom je eventu mogao biti i službena zamjena za glavnu borbu, no to je odbio. Pripremati će se samo za Silvu jer smatra kako ga niti u jednom trenutku ne smije podcijeniti. Inače, protiv njega se zapravo nije htio boriti, ali je na kraju ipak došlo do toga da je istu prihvatio.

“Ja se nisam htio boriti protiv Andersona, nisam osjetio potrebu za to jer je to legenda koja je odradila svoj posao. Zašto bi ga itko stavljao protiv tipa kao što sam ja? No, trener me je u dvorani odvukao sa strane i rekao kako ne vjeruje u moja matrix sranja o sudbini te kako je to borba koja se mora dogoditi. Složio sam se s njim jer sam dan ranije imao san koji mi je donio tu odluku. Što se tiče borbe, on je i dalje Anderson Silva. On je i dalje tip koji je opasan, on je i dalje onaj tip koji je front kickom nokautirao Belforta, i dalje je pun svakakvih rješenja. On je zapravo i dalje tip koji se sa mnom može igrati bolje od većine drugih. Mi smo sazdani od istog materijala, materijala veličine. Ono kako se krećemo je drugačije od ostalih. Neću ga podcijeniti, to je sigurno.”

Ne namjerava ga podcijeniti, ali mu zato namjerava dati batine kakve u karijeri nije osjetio. Ima misiju dokazati svijetu da nije klon Andersona Silve, kako su ga mnogi počeli zvati, odnosno kako je njegova unaprijeđena verzija. Tako je povukao jednu košarkašku paralelu.

“Znam da ću ga prebiti jer ga moram prebiti. To što sam njegov fan neće ništa značiti, to što sam fan ne znači da ću ga štedjeti. Neću biti kao GSP kada se prvi put borio protiv Matta Hughesa. On je priznao kako se uplašio prilike u kojoj se nalazi, a ja nisam takav i moja priča neće biti takva. Dolazim ubiti ga, dolazim ga uništiti. Ova borba znači mi kao borba za titulu, uzbuđen sam čim samo pomislim na to. UFC 90 je prvi event kada sam ga gledao u živo, a prije toga sam ga gledao na DVD-ima. No, ovo je kao da LeBron James ide igrati protiv Michaela Jordana. Ja nisam Andersonov klon, ja sam nešto novo. I spreman sam ga ubiti ako treba.”

Adesanya će svakako biti veliki favorit. No, kako je sam rekao, ne podcjenjujte Spidera!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI