Israel Adesanya: Impresioniran sam svojom izvedbom, ja sam čarobnjak koji ima puno trikova u rukavu

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.07.2018 12:58h Autor:

Israel Adesanya

Impresivna je bila izvedba Israela Adesanye u borbi protiv Brada Tavaresa, kojom se novozelandski Nigerijac predstavio kao legitimni Top 10 borac srednje kategorije, ali je također najavio kako je to sve samo početak.

Većinu je impresioniralo to što je Adesanya bez problema kontrolirao borbu kroz pet rundi, a na kraju se čak činilo kako bez problema može još. Brada Tavaresa je izdominirao u svakom smislu i svakom aspektu borbe, a sam je svoju izvedbu prokomentirao vrlo kratko nakon što je napustio kavez. Sve je započelo pitanje kako mu je bilo provesti 25 minuta u kavezu?

“Bilo je lako. Ovaj cijeli kamp sam bazirao na tome da će borba trajati pet rundi. Moram priznati kako je on snažan i opak momak. Mislio sam da će biti lakše, no polako učim, ovo mi je treća UFC borba u šest mjeseci. Moram nastaviti raditi i napredovati. Sam sebe sam impresionirao svojom kondicijom i izvedbom, ali znam da mogu još bolje. No, sretan sam ovo je bio sjajan nastup”, rekao je Adesanya, koji je svoj skor sada doveo na 14-0.

Očekivalo se kako bi Tavares svoju priliku mogao tražiti na podu, no i tamo je Adesanya pokazao puno toga i jasno je kako naporno radi na onome što mu nedostaje. Bivši Gloryev izazivač se osvrnuo na to.

“Jednom sam samo završio na leđima i pokušao sam izvući nešto iz toga. Išao sam i na kimuru, no nisam uspio. No, ja sam ionako tip koji nema jiu-jitsu, koji je čisti udarač. Tako barem kažu. Ali, bez brige, moj jiu-jitsu polako dolazi. Imam ja svojih trikova u rukavu, ja sam zapravo čarobnjak. Donosim crnu magiju.”

Što se tiče planova oko idućih nastupa, Israel ima želju za idućeg protivnika i s njim bi se mogao oči u oči naći već danas.

“Gledati ću borbu Uriaha Halla i Paulo Coste. Zanima me Hall i ukoliko pobijedi, volio bih ući u kavez i izazvati ga. Taj tip priča previše sranja i gluposti. Nadam se da će pobijediti pa da se mogu boriti protiv njega.”

Kako je nastupio pet puta u tek nešto više od pet mjeseci, Adesanya je najavio kako će nakon ove borbe svom tijelu dati malo vremena za odmor, no da će se sigurno vratiti prije kraja godine. Ne sumnjamo da ćemo tada vidjeti dodatni napredak trenutno najuzbudljivijeg novog borca UFC-ove srednje kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI