Israel Adesanya i Derek Brunson pred potvrdom borbe u Madison Square Gardenu

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.07.2018 10:01h Autor:

Israel Adesanya i Derek Brunson

Još jedna borba iz vrha UFC-ove srednje kategorije trebala bi se naći na UFC 230 eventu u Madison Square Gardenu. Nakon što su Derek Brunson i Israel Adesanya odradili prepucavanje putem društvenih mreža, njihov poslodavac odlučio ih je upariti u kavezu.

Sve je zapravo počelo prije tri tjedna, nakon Adesanyine posljednje pobjede, kada je Brunson objavio status u kojem je otkrio da mu se ne sviđa način na koji se “Last Stylebender” obraća te da ima namjeru savladati ga u njegovoj domovini. UFC u Novi Zeland namjerava otići početkom iduće godine, no to na kraju ne predstavlja ništa po ovom pitanju, jer će se boriti malo ranije od toga. Uostalom, već prije pet dana je Brunson zatražio borbu upravo u Madison Square Gardenu, nakon čega je krenulo klasično prepucavanje dva borca, koje zapravo nije potrebno niti prenositi.

Kako niti jedan trenutno nema adekvatnog protivnika, UFC-ovi matchmakeri iskoristili su situaciju te su obojici ponudili ono što zapravo žele, a to je međusobna borba. I to bi trebala biti već četvrta borba iz vrha srednje kategorije na istom eventu. Već ranije je potvrđeno kako će se tamo boriti Jacare Souza i David Branch, a najavljene su, ali još uvijek ne i službeno potvrđene, borba Lukea Rockholda protiv Chrisa Weidmana i Yoela Romera protiv Paula Coste.

Adesanya (14-0, 3-0 UFC) je u UFC-u startao impresivnim pobjedama, a svojim ponašanjem i karizmom se uspio dodatno promovirati te izboriti glavnu borbu već u svom trećem nastupu. Pobjedom nad Bradom Tavaresom našao se na devetom mjestu poretka do 84 kilograma, a sada može još više. Naime, njegov protivnik Derek Brunson (18-6, 9-4 UFC) nalazi se na šestom mjestu kategorije. U posljednjoj je borbi poražen nokautom od Jacarea Souza, a prije toga je imao niz od dvije pobjede.

Event se održava 3. studenog, a unatoč spomenutim dogovorenim fenomenalnim borbama, još uvijek nema govora o onome što bi program moglo predvoditi. Pretpostavlja se kako će se tu naći sigurno barem dvije borbe za titulu prvaka, no za sada nema spomena u kojim bi se divizijama to moglo dogoditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI