Ispijeni Anders prošao vagu iz drugog pokušaja, dvojica žestoko pala (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.02.2018 17:14h Autor:

Eryk Anders

U brazilskom Belemu održano je službeno vaganje za sutrašnji UFC Fight Night 125. Na njemu je bilo velikih problema te su na kraju dva borca s glavnog programa došla s prekomjernom težinom, dok je Eryku Andersu trebalo dodatnih sat vremena da zadovolji 84 kilograma.

Velika drama bila je oko Eryka Andersa, koji u svom prvom ‘main eventu’ napada Lyota Machidu. Anders je na prvom vaganju imao 900 grama više nego što je krajnja granica srednje kategorije, uključujući toleranciju. Ipak, pošto nastupa u glavnoj borbi večeri, dobro su mu došla brazilska pravila te je dobio još 60 minuta za skinuti višak. I u tome je uspio te je izvagao točno 84 kilograma, čime je njegova borba protiv Lyota Machide postala službena. Anders je na vagi izgledao izmoreno, potrošeno i ispijeno. Sutra ćemo vidjeti je li ga to previše potrošilo ili njegovo tijelo dobro podnosi “weight cut”, budući da se lako može zaključiti kako je u ovom tjednu skinuo oko deset kilograma, ako ne i više.

Do sreće s drugim vaganjem, pošto na njega nemaju pravo, nisu došli Pedro Munhoz i Michel Prazeres. Munhoz se sutra bori u sunaslovnoj borbi protiv Johna Dodsona, a na vagu je došao s više od dva kilograma preko granice bantam kategorije, koja iznosi 61.5 kilogram. Ništa bolji od njega nije bio niti Michel Prazeres. Brazilcu je ovo treći pad vage u posljednje četiri borbe. Ovog puta je izvagao 73 kilograma, a bori se u lakoj kategoriji, odnosno do 70. Iako je trenutno unutar niza od pet pobjeda, to će mu malo značiti, budući da je ovo vjerojatno njegov posljednji nastup u ovoj kategoriji.

Dodson se još uvijek nije izjasnio oko toga hoće li prihvatiti borbu, kao niti Desmond Green, koji je Prazeresov protivnik. Brazilska komisija u ovakvim slučajevima inače ima pravo uzeti 10% od honorara borca koji je pao vagu, dok 10% odlazi borcima, no već su se izjasnili kako će se u ovom slučaju odreći svoga dijela, odnosno prepustiti ga Dodsonu i Greenu. To se odnosi na bazni honorar, ali i na pobjednički bonus, ukoliko Prazeres ili Munhoz nastupe i dođu do trijumfa.

UFC Fight Night 125 – Rezultati vaganja (u lbs)

Lyoto Machida (186) vs. Eryk Anders* (186)
John Dodson (135) vs. Pedro Munhoz** (140)
Priscila Cachoeira (126) vs. Valentina Shevchenko (125)
Desmond Green (156) vs. Michel Prazeres*** (161)
Marcelo Golm (247) vs. Timothy Johnson (263)
Thiago “Marreta” Santos (185) vs. Anthony Smith (186)

Tim Means (171) vs. Sergio Moraes (171)
Damir Hadzovic (156) vs. Alan Patrick (156)
Douglas de Andrade (135) vs. Marlon Vera (136)
Iuri Alcantara (136) vs. Joe Soto (135)

Deiveson Figueiredo (126) vs. Joseph Morales (126)
Polyana Viana (116) vs. Maia Stevenson (116)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI