Ismijali Danu Whitea: Kako je čelnik UFC-a skočio sam sebi u usta Jonesovim doping skandalom

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2015 10:23h Autor:

Dana White

Većina medija, fanova i općenito poklonika MMA sporta u svijetu se slaže da UFC nije na najbolji mogući način "odhendlao" situaciju s kokainskim skandalom Jona Jonesa. Čak i kad je UFC u pitanju prilično "stisnuti" američki mediji, koji se često boje napisati nešto oštriju kritiku Dani Whiteu, (znamo za probleme novinara koji su ga javno kritizirali) su si ovaj put dali oduška i relativno objektivno osudili očito licemjerstvo kojem smo svjedočili prije nekoliko dana.

Ugledni Luke Thomas s "MMAFightinga" tako piše da je UFC trebao biti pošten i izaći s realnom verzijom priče zašto su pustili Jonesa da ipak nastupi na UFC-u, a ona glasi da je to meč i event koji su svi htjeli vidjeti. Thomas smatra da su argumenti kako je Jones mogao tužiti poslodavca da je event otkazan prilično smiješni i neuvjerljivi jer je UFC u prošlosti već otkazao dvije priredbe zbog nekih drugih razloga pa niti jedan od "oštećenih boraca" nije podigao tužbu. Osim toga, u njegovom odličnom komentaru stoji i sumnja u brigu za Jonesa i njegovo zdravlje jer je upravo puštanje borca da se bori, a koji je očigledno ovisnik, pokazatelj upravo suprotnog, odnosno brige za vlastiti profit.

Najdalje je otišao MMAVines kanal koji je složio jako dobru kompilaciju video izjava Dane Whitea u kojima si on doslovce skače u usta s gotovo svakom drugom izrečenom rečenicom. White je jasno u prošlosti izjavljivao i uvjeravao javnost da sam UFC testira borce i kažnjava ih ne samo ako koriste steroide, nego i općenito droge te da za takve nema mjesta u njegovoj promociji. Ovih dana, kada je u pitanju slučaj Jones, tvrdi upravo suprotno. Uostalom, pogledajte sami video i procijenite…

Fight Site je u svojoj posljednjoj anketi pitao naše čitatelje "Je li UFC trebao i morao suspendirati Jona Jonesa?". Anketa još traje te svoje odgovore možete potrkrijepiti komentarom ispod teksta.

[anketa=187]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI