Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Inside informacija iz AKA: Sparinzi tamo su brutalni, Cain u sparingu ozlijedio borca bantam kategorije | Fight Site

Inside informacija iz AKA: Sparinzi tamo su brutalni, Cain u sparingu ozlijedio borca bantam kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.05.2016 19:23h Autor:

American Kickboxing Academy

Uredništvo jednog poznatog MMA portala dobilo je vrlo zanimljiv mail, u kojem jedan profesionalni borac piše o svojim iskustvima iz jedne od najpoznatijih MMA dvorana na svijetu, one American Kickboxing Academya.

To je tim koji je poznat po tome da iz njega dolaze borci kao Cain Velaquez, Daniel Cormier, Josh Thomson, Khabib Nurmagomedov i Luke Rockhold, ali i po mnogim ozljedama, zbog kojih su njihove borbe znale biti otkazivane.

Posljednji od njih je Josh Thomson, čija je borba protiv Michaela Chandlera na Bellator 154, otkazana dva tjedna prije održavanja, naravno zbog ozljeda člana AKA tima. Ponovno su se mnogi raspisali o načinu treninga u tom timu, a onda se pojavio i mail čitatelja jednog portala, kojeg u cijelosti prenosimo:

“Borac sam deset godina i nikad nisam imao toliko ozlijeđenih kolega kao što se događa u tom timu. Osobno sam samo jednom morao otkazati borbu zbog ozljede. Moj je brat neko vrijeme trenirao kod njih i rekao mi je zašto dolazi do toliko ozljeda. Oni jednostavno previše spariraju. Imaju po 15 rundi sparinga i to tri puta tjedno.

Ukoliko imaš ugovorenu borbu, a pobijedio si u posljednjoj, onda ideš u drugu prostoriju gdje radiš s borcima koji isto tako dolaze iza pobjede i nitko se ne štedi. Moj brat je borac bantam kategorije, a dali su mu da sparira s Cainom i onda se ozlijedio. Već je prošlo godinu dana od toga i još uvijek se ne može u potpunosti sagnuti. Osim toga, Cain ga je dobrano prebio i uopće se nije štedio, kao da se ne bori protiv borca tolike razlike u veličini.”

Već smo više puta slušali o njihovim načinima treninga i sparinzima, tako da ovo nije prvi put da se nešto tako spominje. Jedan od rijetkih AKA zvijezda kojeg ozljeda za sada zaobilaze je Luke Rockhold, koji je nedavno izjavio kako njihov tim ne radi ništa drugačije od ostalih te da njihov način treninga nije uzrok ozljeda. No, činjenice su tu, njihovi borci se, unatoč velikoj kvaliteti, bore jako rijetko, a i kad ugovore borbe, često iz otkazuju zbog ozljeda, nekad čak samo tjedan ili dva prije nego se trebaju održati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI