Impresivni TUF pobjednik Warlley Alves prelazi u velter kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.06.2014 22:41h Autor:

Warlley Alves

Osim Stipe Miočića, koji je odradio briljantan nastup, glavna zvijezda jučerašnjeg eventa u Brazilu sigurno je Warlley Alves. Momak za kojeg je Chael Sonnen izjavio da će u roku godinu dana biti kandidat za pojas, odradio je sjajan i dominantan nastup, a nakon eventa najavio da se spušta u velter kategoriju.

Nakon borbe u kojoj je apsolutno domirao nad, do tada neporaženim, Marciom Lyotom, koja je došla kao šlag na tortu sjajnog nastupa u Ultimate Figheru, Warlley je odlučio da se ipak vrati u velter kategoriju, u kojoj se borio do sad u karijeri.

"Ovi tu momci su preveliki, ja sam premršav za njih. Spustit ću se u svoju kategoriju i tko zna, možda se za pet ili šest godina budem uspio boriti za naslov svjetskog prvaka", skromno je rekao 23-godišnji Warlley, koji je sa 180 centimetara visine uistinu prenizak za kategoriju do 85 kilograma.

Njegova eksplozivnost i brzina trebali bi u kategoriji do 77 kilograma još više doći do izražaja. Chael Sonnen je već unutar samog showa bio oduševljen s ovim momkom, za kojeg je rekao da se ovog trenutka može boriti protiv svih najboljih boraca svijeta, i u velteru i u srednjoj kategoriji te da bi za godinu dana mogao biti u borbi za naslov prvaka.

Warlley je još dodao nešto o svojoj domovini rekavši: "Brazil je donedavno imao pet titula UFC-ovog prvaka, a trenutno smo ostali na samo jednoj. Vrijeme je da to vratimo."

Brazil ponovno ima veliki potencijal, koji dolazi u nevjerojatno uzbudljivu velter kategoriju. I ako smo mislili da ne može biti uzbudljivija nego što je sad, izgleda da smo se prevarili.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI