Iaquinta priznao: Cerrone me pošteno prebio!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2019 12:46h Autor:

Cerrone vs. Iaquinta

Al Iaquinta otkrio je svoje dojmove iz borbe protiv Donalda Cerronea, koju je početkom svibnja uvjerljivo izgubio. Priznao je kako mu je Cerrone nanio teške batine i otkrio je koje sve ozljede je tim putem doživio.

“Ragin’ Al” bio je gost Ariela Helwanija, a tema je bila upravo spomenuta borba protiv “Cowboya” koju je odradio u Ottawi. Al je došao kao favorit iza impresivne pobjede nad Kevinom Leeem, no izvukao je deblji kraj. Cerrone je sporije krenuo, no kako je borba odmicala je sve više dominirao. Na kraju je Iaquinti nanio teške batine, a ovaj je ispričao kakve je sve ozljede doživio.

“Imao sam puno ozljeda, ali srećom ništa ozbiljnije. Sve su to ozljede od kojih ću se potpuno oporaviti. Slomio sam nos, doživio sam frakturu desne orbitalne kosti i imao sam nekoliko velikih i dubokih oteklina po nogama od svih silnih kickova. Posebni su brutalni bili ti kickovi, tek sad sam napokon počeo normalno hodati. Platio sam cijenu lošeg nastupa, neće mi se tako nešto sigurno ponoviti. Bolovi su bili nevjerojatni, posebno orbitalne koste, no srećom nisam morao na operaciju”, ispričao je Iaquinta, a onda je ispričao kada misli da je do ozljeda došlo:

“Pogodio me direktom i ne znam je li mi u tom trenutku slomio nos, ali mi ga je rasjekao. No, mogao je to napraviti bilo koji od udaraca unutar serija. U trećoj ili četvrtoj rundi me pogodio u oko i tada više nisam mogao dobro vidjeti. To mi je dodatno otežalo borbu. Treniram za slučaj da sam u takvim situacija, no nije bilo lako.”

On je borbu dobro otvorio, tijekom raznih izmjena je nekoliko puta opako pogodio Cerronea, no više od toga nije mogao. Priznao je kako je odradio vrlo loš nastup.

“Imao sam svojih prilika, ali ih nisam iskoristio. Pošteno me prebio na način kako pravi iskusni borci to rade. On je odličan borac, itekako odličan borac”, pohvalio je Cerronea njegov posljednji protivnik.

Cerrone je ovom pobjedom izborio borbu protiv Tonya Fergusona na UFC 238 eventu. Iaquinti slijedi još koji tjedan oporavka, nakon čega će se vratiti u dvoranu. Borit bi se ponovno mogao početkom jeseni.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI