Ian McCall prolazi tretmane na mozgu: Moja karijera je greška, nisam siguran hoću li se više ikad boriti

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.08.2017 01:54h Autor:

Ian McCall

Ian McCall je trenutno unutar pauze od treninga, budući da se odlučio podvrgnuti tretmanu  na mozgu, koji bi trebao riješiti njegove probleme, zbog kojih mu je i karijera u izuzetno teškom razdoblju.

McCall je već dvije i pol godine bez borbe, uz nekoliko otkazivanja, najčešće s njegove strane zbog raznih problema. Zapravo, u pet i pol godina otkako je član UFC-a, odradio je tek šest borbi, uz dva trijumfa, neodlučenu borbu i tri poraza. Kaže kako mu se život zapravo krenuo mijenjati nakon prve borbe protiv Demetriousa Johnsona, gdje je bio nevjerojatno blizu pobjedi, ali Johnsona je spasio znak za kraj borbe. Na kraju je taj duel završio bez pobjednika, da bi McCall doživio poraz u revanšu, tri mjeseca kasnije.

Što se tiče povratka borbama, prvo je napomenuo kako ne namjerava uz trenutnu ugovorom zajamčenu zaradu (16.000 + 16.000 dolara za pobjedu). No, isto tako ne misli ništa loše o UFC-u zbog toga. Ono što ga sada mući je strah od cerebralnih problema, zbog čega se odlučio na tretman mozga.

“Ne želim reći ništa loše o UFC-u, oni o meni brinu od prvog dana otkako sam došao. Nikada mi nisu napravili ništa nažao niti loše. Sve što mi se događa je moja krivica, moje djelo. Ja sam odabrao ovaj sport kao svoju profesiju, ja sam se predoziravao lijekovima kada mi nije bilo dobro. Puno toga je loše u mom mozgu i to nije samo od udaraca”, rekao je Arielu Helwaniu.

Budući da mu je to trenutno prioritet, pitanje je hoće li više ikada nastupiti. Tek su mu 33 godine, no sve više razmišlja o drugim prioritetima. Također, nije riješio sve zdravstvene poteškoće, pa tako niti one zbog kojih je otkazao posljednju ugovorenu borbu.

“Ne znam hoću li se više ikad boriti, moram prvo riješiti te stvari. Još uvijek ne znamo gdje je problem s mojom probavom. Liječnici još nisu uspjeli ništa otkriti, pa sam i dalje na istome. Nadam se da će mi ovaj tretman na mozgu, u trajanju od šest tjedana, pomoći.”

Na tretman ga je zapravo motivirala situacija u kojoj se našao. Kaže kako vrlo često ima bipolarne ispade, da zaboravlja stvari i informacije, nekada jednostavno osjeti navalu bijesa, a nekada se zatvori u prostoriju i plače. Također ga je motivirala i situacija s Chrisom Benoitom. Mnogi se sjećaju te hrvačke zvijezde, koja je 2007. ubila ženu i sina, da bi na kraju i sebi oduzeo život. Taj postupak nije nitko mogao pretpostaviti, a liječnici su na kraju tvrdili kako je do toga došlo zbog trauma glave te previše uzimanja lijekova za poboljšanje izvedbi. McCall je svjestan kako ga je sport možda koštao zdravlja, no vjeruje da pravovremenim tretmanom može popraviti svoje stanje.

“Kad bih morao reći za čime žalim, onda bih tu mogao navesti cijelu moju karijeru. Ne mrzim sport niti ću reći išta loše protiv njega, iako na krajevima karijera ljudi završavaju na čudnim mjestima. Nitko ne govori o tome, svi se u sebi bore, ali ja neću. Ne želim biti netko tko će ozlijediti osobe koje volim zato što nešto nije u redu s mojim mozgom. Neću dozvoliti da se to dogodi. Pokušati ću riješiti ove sve probleme prije nego se pogoršaju. Ako se budem opet mogao boriti, to je sjajno. Ukoliko se više ne mogu boriti, onda mogu reći kako je moja karijera bila greška i razočaranje. No, nema veze, bilo je zabavno.”

Njegov profesionalni skor je 13-5-1, a u UFC-u su ga savladali tek Johnson, Benavidez i Lineker. Prije dolaska u UFC, kada je nastupio u turniru za prvog prvaka muha kategorije, bio je prvak promocije Tachi Palace. Što se tiče njegovih ranijih zdravstvenih problema, priznao je kako je 2012. godine doživio predoziranje lijekove, koje je uzrokovalo dvodnevnu komu, a u jednom trenutku je prestao disati i srce mu je prestalo raditi. Tada se odlučio promijeniti životne navike, no čini se kako to u potpunosti nikada nije uspio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI