Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ian McCall objasnio otkazivanje posljednje borbe: Nikad lakše nisam skinuo kilograma, a onda… | Fight Site

Ian McCall objasnio otkazivanje posljednje borbe: Nikad lakše nisam skinuo kilograma, a onda…

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.02.2017 20:27h Autor:

Ian McCall

Ian McCall ostao je bez borbe na UFC 208 eventu na sam dan njenog održavanja, a sada je ispričao što se zapravo dogodilo i zašto je bio prisiljen otkazati svoj nastup.

Uncle Creepy se trebao boriti protiv Jarreda Brooksa, a obojica su se uspješno izvagali te je Ian na ceremonijalnom vaganju izgledao vrlo raspoložen i spreman za povratak u kavez koji dugo očekuje. Ipak, u jutro dana kada se trebala održati borba, on je bio prisiljen ju otkazati te je tako po peti put u nizu ostao bez ugovorenog nastupa. U razgovoru s Joe Roganom je objasnio što se točno dogodilo. Prenosimo najzanimljivije dijelove njegove priče:

“Nikad u karijeri nisam lakše skinuo kilograme. Ljudi kažu da ne treba piti vodu kada skidaš kilograma, ali meni je tako dobro išlo da sam u petak navečer popio pet čaša. Odlučio sam da mogu i nešto pojesti. Uzeo sam salatu, no odmah sam mu povratio. Ipak, mislio sam kako je bila stvar nečega drugoga što mi nije odgovaralo želucu, pa sam uzeo bademe i par čaša vode. Ostatak kilograma skinuo sam u jutro i bilo je sve u redu. Odmah nakon vaganja krenuo sam vratiti kilograma, ali moje tijelo nije htjelo. Sve što sam pojeo, odmah sam povratio.

Do idućeg jutra uspio sam vratiti tek dva kilograma. Sve što bih pojeo odmah je išlo van, a povraćao sam u društvu drugih boraca. Svaki odlazak među ljude završio je tako da sam povratio. Ipak, i dalje sam se htio boriti te sam to rekao, no rekli su nikako i da moram u bolnicu. Na kraju sam došao gotovo do operacije žučnog mjehura, no ona ipak nije bila potrebna. Doktor mi je čak rekao kako sam mogao umrijeti i nije mi bilo svejedno, cijela situacija me izuzetno uplašila. 

Riječ je o tome da je moj žučni mjehur bio nevjerojatno stanjen, vjerojatno kao posljedica dehidracije. Onda su vidjeli neke sjene te su posumnjali kako imam žučni kamenac. Ipak, testiranja su na kraju pokazala da nije to, ali na testiranjima sam proveo gotovo cijeli tjedan. Još uvijek sam strašno mršav, došao sam kući i bio sam na tek 64 kilograma. Nisam mogao držati hranu do utorka, a kamoli jesti. Moje tijelo me jednostavno iznevjerilo.”

Čini se kako borci, posebno oni iskusniji i koji skidaju veliki broj kilograma, sve teže podnose same procese gubljenja viška kilograma, a veliki faktor tu vjerojatno igra i tehnologija te preparati kojima su se koristili povodom istog, a da nitko nije unaprijed znao kakve bi trajne posljedice mogle ostati. Sve veći broj ovakvih slučajeva dokaz je da se većina MMA boraca zapravo “igra s vatrom”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI