Iako se nije borio u velteru, Darren Till skočio čak šest mjesta na ljestvici te kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2018 13:27h Autor:

Darren Till

Nove UFC-ove rang ljestvice donijele su velik skok Darrena Tilla, koji je sada drugi borac svijeta u velter kategoriji. I sve bi to bilo u redu i očekivano, da je on prošao vagu za tu kategoriju. No, već smo ranije zaključili kako rijetko što oko ljestvica ima smisla.

Zapravo, ovako nešto moglo se očekivati već iz nekih ranijih ljestvica ili primjera. Prvi je onaj kada je Josh Emmett nokautirao Ricarda Lamasa nakon pada vaga, što je rezultirali njegovim skokom s 12. na peto mjesto perolake, a drugi je činjenica da Yoel Romero napada titulu srednje kategorije, iako u borbi za tu poziciju nije uspio zadovoljiti težinske kriterije. Tako da ne treba čuditi da je i kod Tilla ignorirana činjenica da je varao. Nebitno je li to bilo namjerno ili ne, činjenica je kako je Darren Till varao, odnosno nije se borio u kategoriji za koju je borba bila dogovorena. Nešto više o tome zašto Wonderboy nije trebao prihvatiti tu borbu možete vidjeti u gore podijeljenom linku.

Skočio je tako momak iz Liverpoola za čak šest mjesta i sada se nalazi na drugom mjestu kategorije, odnosno ispred njega je kao prvi izazivač ostao tek Rafael Dos Anjos, koji za devet dana ima priliku postati privremeni prvak velter kategorije, odnosno ima priliku osigurati borbu protiv Tyrona Woodleya čim ovaj bude spreman. Till je tako preskočio Stephena Thompsona, Colby Covingtona, Robbie Lawlera, Kamarua Usmana, Demiana Maiu i Jorgea Masvidala, dok je npr. jednog Santiaga Ponzinibbia, koji ima šest pobjeda u nizu, ostavio čak osam mjesta iza sebe. I sve to, ponavljamo, nakon što se uopće nije borio u velter kategoriji, budući da je borba i službeno bila odrađena u “catchweightu”, odnosno međukategoriji.

Osim njega, uspon je napravio i Neil Magny, koji je skočio jedno mjesto i sada je osmi borac svijeta do 77 kilograma. Od ostalih promjena vrijedi spomenuti kako je Junior Dos Santos vraćen u teškaški poredak te se tamo nalazi na sedmom mjestu, a Lina Lansberg je skočila tri mjesta na ljestvici ženskog bantama i sada se nalazi na 11. mjestu. Promjene su se dogodile u srednjoj kategoriji, na čijoj ljestvici više nema Michaela Bispinga te su svi ispod njega pomaknuti jedno mjesto naprijed, dok je novo ime u poretku postao Krzysztof Jotko, unatoč nizu od tri poraza.

Sve ljestvice, kao i pojedinačne ocjene svih novinara koji sudjeluju u slaganju istih, možete pogledati na OVOM linku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI