I Carlos Condit se poput McGregora kune u prednosti treniranja kretanja!

UFC 29.12.2015 15:12h Autor:

Carlos Condit

Conor McGregor je suradnjom s Idom Portalom počeo popularizirati važnost kretanja i koncept trenera za kretanje, no prvi izazivač velter kategorije Carlos Condit ima takvog trenera puno duže od McGregora i također tvrdi da mu je taj oblik treninga pomogao na razne načine.

McGregor je uoči UFC-a 194 s Portalom radio tek nešto više od tjedan dana, no unatoč tome tvrdi da mu je treniranje pokreta pomoglo u razvoju njegovih borilačkih sposobnosti. Condit, koji 2. siječnja napada pojas Robbia Lawlera na UFC-u 195 u Vegasu, započeo je rad s trenerom kretanja Erwanom Le Correom još 2014. godine, kako bi se što bolje oporavio od operacije prednjeg križnog ligamenta. “The Natural Born Killer” je vidio što je Irac radio s Portalom te tvrdi da postoji puno sličnosti s njegovim vlastitim treninzima.

“To je nešto malo drugačije, ali poanta je ista. Postižete bolje kretanje, bolji tok, bolje pozicije, mislim da je to sjajno. McGregoru je to vjerojatno dosta pomoglo uz sve ostale stvari. Meni se sviđa to što je napravilo za moje tijelo, rehabilitaciju koljena i moju agilnost općenito.

Mislim da mi je to pomoglo da se vratim osnovama pozicioniranja i balansa. Mi često radimo na snazi i intenzivnosti i možda zaobilazimo neke jednostavnije tehničke stvari. Na ovaj način radite korak nazad i stvarno uštimavatete različite pozicije i obrasce.

Čak i kad sam bio klinac, na hrvanju sam vježbao agilnost. Najbolje sezone sam odradio kada sam po sat vremena radio vježbe agilnosti koje vas čine boljim sportašem. I onda sve te vještine možete prenijeti u sport kojim se bavite”, tvrdi Condit.

Condit je već godinama jedan od najboljih i najkompletnijih boraca u UFC-u. Mjesto izazivača zaradio je pobjedom nad Thiagom Alvesom u svibnju. Bio je to njegov prvi nastup nakon više od godinu dana i borbe s Tyronom Woodleyem u kojoj je ozlijedio koljeno, no unatoč tome Condit nikada nije izgledao bolje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI