I borcima je dosta UFC-ove sramote! Meč Cormiera i Miočića zasjenile ogorčene reakcije: “Ovo je lakrdija”; “Što se događa s MMA-om”; “Ovo nije WWE, sve sam manji fan ovog sporta”

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2018 10:46h Autor:

Brock Lesnar (screenshot)

Daniel Cormier pridodao je svom pojasu iz poluteške i onaj koji je do ranih jutarnjih sati današnjeg dana u svom vlasništvu imao Stipe Miočić.

Velika pobjeda Cormiera, koji se sada priključio Conoru McGregoru na listi prvaka u čijem su posjedu istovremeno bila dva pojasa, na neki je način ekspresno završila u sjeni šoua koji nam je priređen nedugo nakon finiša zanimljivog dvoboja.

Već smo pisali o događanjima koja su dolaskom Brocka Lesnara u kavez više nalikovala na neku WWE priredbu nego na UFC, a sada je izgleda jedan takav pristup konačno razljutio i veći broj MMA boraca koji nakon meča nisu skrivali nezadovoljstvo smjerom koji je UFC izabrao.

Podsjetimo, prema izjavama Dane Whitea jasno je da Stipe, kao najuspješniji teškaš u povijesti promocije, neće dobiti priliku za instantnim revanšom, već će Cormierovu titulu prvi napasti Lesnar.

Iako je Stipe ranije najavio pauzu zbog rođenja djeteta, nije sad situacija baš takva da se Brock može odmah boriti. On se pak u oktogon zbog suspenzije može vratiti najranije tamo negdje sredinom/krajem siječnja iduće godine. Pa ako se može njega čekati, valjda se moglo i Stipu… Ionako Cormier prvo ima u planu braniti pojas poluteške, pa onda najkasnije u ožujku zaključiti karijeru kao teškaš, čini se protiv Brocka, iako je i Stipe danas na press konferenciji izjavio da bi se volio revanširati, no nije ulazio u neke prozivke već je čestitao Danielu i poručio da prije svega odlazi kući svojoj ženi i djetetu koje dolazi.

Nova je to UFC-ova sramota, jer eto, čovjek koji je uzimanjem nedopuštenih sredstava ocrnio prije svega sebe, a zatim i cijeli sport, te ujedno i čovjek koji u posljednja tri nastupa bilježi dva poraza i jedan ‘no contest’, sada napada titulu. A mogli su je, ako već ne Stipe, onda napasti neki drugi teškaši koji to definitivno zaslužuju prije Lesnara, primjerice Curtis Blaydes. No, novac čini čuda, a Lesnar će sigurno donijeti ‘čuda’ u UFC-ovu blagajnu.

Drugim borcima jedan takav rasplet očito baš i nije dobro sjeo, dakako, bilo je tu puno čestitki i poruka podrške za Cormiera i Miočića, ali ipak su posebno iskakali komentari koji kritiziraju ponašanje najjače svjetske MMA promocije.

Brian Camozzi: “Ovo je bio najjadniji lažni sukob ikada.”

Tony Martin: “UFC, pa koji vrag se to događa.”

Jimi Manuwa: “WWE.”

James Vick: “Ovo je najsmješnija stvar ikada!”

Sean O’Connell: “Kakva lakrdija kojom je umanjena vrijednost jednog značajnog trenutka.”

Elias Theodorou: “Brock i DC su upravo prodali hrpu PPV-a.”

Katlyn Chookagian: “Ovaj sukob je bio toliko neudoban.”

Tyson Pedro: “Ovo je UFC, a ne WWE! No, čestitke Cormieru.”

Angela Hill: “Kad već pričamo o sranjima, baš sam uživala u UFC 226 priredbi sve dok se ovo nije dogodilo.”

Chris Camozzi: “Bez šale, sve sam manji fan ovog sporta zbog ovog skriptiranog sranja. Ovo nije WWE. Zajebi ovo #UFC.”

Aljamain Sterling: “Ovo je bio ‘Wrestlemania 2018’ promo na steroidima. LOL, što se to danas događa s MMA-om. Ljudi zaboravljaju da se mi ozbiljno natječemo u tom oktogonu. Ne postoje skripte za borbe!”

Pogledajte kako je Cormier šokirao Miočića i ušao u povijest UFC-a (VIDEO)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI