Hunt: Zašto je UFC pustio GSP-a da se bori nakon njegovih priča o vanzemaljcima?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.10.2017 09:41h Autor:

Ilustracija

Legendarni Mark Hunt se i dalje ne predaje kada je u pitanju njegov nastup na priredbi u Sydneyju, koji je UFC otkazao radi mjera predostrožnosti. Podsjećamo, UFC je reagirao na Huntov intervju u kojem je ustvrdio da osjeća traume glave, kao posljedicu teških nastupa u Octagonu, te je izjavio da će vjerojatno “umrijeti boreći se”.

Iako je Novozelanđanin prošao sve testove, UFC mu nije dao zeleno svjetlo te je povučen iz dvoboja s Tyburom što ga je očekivano razljutilo.

“Novinar me nazvao i rekao mi je da se ne borim u Sydneyju. Morao sam provjeriti kako bih se uvjerio da je to istina. Bio sam zaista uzrujan. Izgubio sam mnogo novca na ovaj kamp, a ukupni gubitak će se popesti preko milijun dolara. Imao sam plan za taj novac. Imam za platiti neke poreze. Uostalom, mogli su me nazvati, a ne da moram saznati takvu informaciju premo medija”, izjavio je u ponedjeljak Hunt za poznati ESPN.

“Super Samoanca” posabno “peče” to što je prošao testove koje je UFC stavio ispred njega. No, neovisno o tome, odlučili su ga povući iz dvoboja.

“U rezultatima se ne može iščitati ništa što bi reklo da se ne mogu boriti. UFC kaže kako radi u mom najbolje interesu, a zašto su me onda stavili s varalicima u kavez? GSP-u puštaju da se bori, a pričao je o tome da vidi vanzemaljce? Pustili su prošlog tjedna borca da se bori s infekcijom stafilokoka? Ako su toliko zabrinuti za borce, zašto su učinili sve to?”, pita se Hunt.

Kada govori o GSP-u i vanzemaljcima, prvi je otvoreno o ovoj temi prozborio poznati UFC-ov komentator Joe Rogan zabrinuvši se za tada UFC prvaka. Gostujući upravo u njegovom podcastu Kanađanin je otkrio kako vidi vanzemaljce, što je Rogan kasnije protumačio kao jasan znak traume na mozgu. Unatoč tome, St. Pierre je i kasnije, u nekoliko navrata, ponovno javno opisivao svoja iskustva s vanzemaljcima.

Analitičari pretpostavljaju kako pravi uzrok povlačenja Marka Hunta iz dvoboja s Tyburom leži djelomično i u tužbi koju je “Super Samoanac” podignuo protiv svog poslodavca radi toga što je UFC svjesno dopustio Brocku Lesnaru da se pod utjecajem nedopuštenih sredstava bori na UFC-u 200. No, s druge strane, Hunt relativno često nastupa u istoj toj organizaciji pa nema previše smisla da ga povlače iz priredbe gdje je najpotrebniji – one u Sydneyju…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI