Hunt: Problem će biti proći na vagi, sada sam na 135 kilograma!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2014 09:52h Autor:

Mark Hunt i Fabricio Werdum

Oglasio se i Mark Hunt – novi izazivač u UFC-ovoj teškoj kategoriji koji će za manje od mjesec dana protiv Fabricija Werduma pokušati stići do vrijednog pojasa. Super Samoanac je jučer uskočio umjesto ozlijeđenog Caina Velasqueza te ima priliku stići do najvećeg uspjeha karijere nakon osvajanja K-1 WGP-a 2001. godine.

Upitan je li oklijevao uletiti u ovaj dvoboj, Hunt odgovara u svom stilu. Skromno i odlučno:

"Mislim da nisam oklijevao. Jedini izazov će biti proći na vagi", potvrdio je.

Za one koji ne znaju pravila, Novozelanđanin na vagu mora stati s manje od 120 kilograma što mu je u prošlosti ponekad prestavljalo problem. Nakon posjednjeg nastupa protiv Royja Nelsona i spektakularnog nokauta, Hunt se očito "malo opustio" te je natukao pokoji kilogram. U naredna tri tjedna mu slijede ubrzane pripreme, ali i stroži režim prehrane. U ovom trenutku Hunt ima 135 kilograma, čak 15 iznad dopuštene granice. Usporedbe radi, u pripreme za dvoboj protiv Nelsona je krenuo sa 153, a samo dan prije vaganje je bio na 128. No, sauna je odradila svoje te je nekako prošao službenu vagu.

Sada je režim još stroži jer u dvobojima za titulu nema pola kilograma tolerancije. Super Samoanac će morati biti točan na 120 kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI