Hunt podnio multimilijunsku tužbu protiv UFC-a, Whitea i Lesnara!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.01.2017 12:20h Autor:

Mark Hunt (Inastagram)

Ono što je najavio, Mark Hunt je i učinio. UFC-ov teškaš i jedan od fanovima najdražih boraca podnio je tužbu protiv UFC-a, Dane Whitea i Brocka Lesnara.

“Super Samoan” tereti navedene za reketarenje, prevaru, lažne izgovore, kršenje ugovora, kršenje dogovora i poštenog poslovanja, propuste i stjecanje bogatstva bez osnove.

Hunt u tužbi napominje kako su braća Fertitta ostvarila 2000 posto povrata na njihove investicije iz 2001. godine, govori o nepravednoj raspodjeli prihoda u UFC-u, o ugovornoj prisili za borbe s borcima koji koriste sredstva za poboljšanje performansi te o narušavanju poštenog natjecanja.

Huntova borba s UFC-om oko ovog pitanja seže još od jubilarne UFC 200 priredbe kada se borio s Lesnarom. Podsjetimo, on je tada originalno poražen jednoglasnom sudačkom odlukom da bi nakon objave Lesnarovog pozitivnog testa rezultat bio promijenjen u ‘no contest’. Hunt smatra kako je UFC unaprijed znao za takav rasplet te navodi da je to uzrokovalo nepravednu maksimizaciju profita, uključujući i 4,2 milijarde dolara vrijednu prodaju UFC-a, a sve to na štetu zdravlja i sigurnosti boraca, ali i na štetu poštenog natjecanja.

Iako je ishod njegovog posljednjeg meča izmijenjen, popularni teškaš smatra da je njegova reputacija narušena, a samim time da je ostao i bez prilike za unaprijeđenjem karijere. Napomenuo je i kako su prije Lesnara na testovima padali i njegovi prijašnji protivnici – Frank Mir i Antonio Silva.

Hunt tužbom traži 2.5 milijuna dolara, odnosno cijelu Lesnarovu zaradu za taj meč, kao i određeni iznos od PPV prodaje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI