Hrvatski borci za Fight Site prognoziraju meč Cro Cop vs. Nelson!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.10.2011 14:54h Autor:

Photo by Ken Pishna (MMAWeekly.com)

Kladionice su prednost dale Royju Nelsonu, MMA nostalgičari vjeruju da Cro Cop napokon može pokazati dio svojih kvaliteta koje je redovito demonstrirao u Prideu, a što kažu hrvatski borilački profesionalci?

U anketi Fight Sitea, pitali smo nekoliko poznatih hrvatskih boraca kako prognoziraju dvoboj Mirka Filipovića i Royja Nelsona koji nam slijedi narednog vikenda na UFC-u 137.

Dio je na strani Cro Copa, a dio se priklonio Nelsonu što samo govori o kako se neugodnom meču za Mirka radi.

Ajlin “Ićo” Ahmić (hrvatski MMA borac i bivši Cro Copov sparing partner)

60 – 40 % Cro Cop

“Bit će to jedan vrlo težak meč za Cro Copa jer je Nelson jako dobar borac na parteru, a ujedno i kvalitetan udarač. S njim je uvijek riskantno ući u izmjenu, zbog bombi koje posjeduje u rukama.”

“Kao što sam rekao, Nelson je kvalitetan i na parteru. Radi se o majstoru BJJ-a, tako da smatram kako je Mirku najbolje izbjegavati borbu na podu.”

“Najbolja taktika po meni je stpljenje i distanca. Cro Cop mora birati udarce i paziti da se ne zalijeće bez plana u neke izmjene.”

“Teško je nešto prognozirati jer se radi i o možda posljednjoj Mirkovoj borbi. Ne znam hoće li kalkulirati ili neće. Većina Mirkovih problema su u glavi.  Mislim da treba krenuti hrabro i čvrsto. Kvalitetniji je ukupno od Nelsona i vjerujem u njegovu pobjedu.”

Mladen Brestovac (hrvatski K-1 borac, Cro Copov sparing partner)

75 – 25 % Cro Cop

“Mirko je spreman za ovaj dvoboj, tehnički je kvalitetniji borac, kondicijski izdržljiviji i po meni je favorit. Potrebna mu je samo hladna glava jer ukoliko se upusti u neke nekontrolirane izmjene s Nelsonom, šanse su podjednake. Ukoliko bude radio na distanci, vjerujem u njegovu pobjedu.”

“I ovaj put sam mu pomogao u pripremama koje su bile nešto manjeg intenziteta nego one za Schauba ili Mira. Bilo je puno opuštenije nego inače što smatram pozitivnim. Prije se znao pretrenirati i prepustiti se zaista nadljudskim naporima što zna biti kontra produktivno. Nabio je nešto kvalitetne mase.”

Zelg Galešić (proslavljeni hrvatski MMA borac)

60 – 40 % Nelson

“Nije mi bitna prognoza ovog dvoboja, bitno mi je vidjeti pravog Cro Copa koji će krenuti hrabro i dati sve od sebe. Ukupno gledano vidim Nelsona kao favorita.”

Antun Račić (hrvatska MMA nada)

70 – 30 % Cro Cop

“Mirko je kondicijski spremniji od Nelsona, a vjerujem da je i tehnički  mnogo bolji udarač od svog protivnika. Zato ga vidim kao favorita.”

“Imam osjećaj da bi Filipović mogao pobijediti i naravno, navijam za njega.”

“Doduše, Nelson je opasan udarač i dobar borac na parteru kojeg se nikako ne smije potcijeniti.”

Matej Truhan (hrvatska MMA nada)

60 – 40 % Nelson

“Ovo je dosta nezgodan meč za prognozu. Imam osjećaj da bi Mirku Nelson trebao pasati. Cro Cop ima odličnu obranu od rušenja, tako da ne vidim kako bi ova borba mogla otići na parter. Nelson nema posebno kvalitetno hrvanje iako je sigurno bolji borac na parteru od Cro Copa, stoga ne vidim niti tu posebno velike probleme za Filipovića.”

“No, svi znamo koliko tešku ruku ima Amerikanac i ako te nešto od njegovih udaraca zakači, sigurno ideš dolje. Sigurno je da Nelson ima prednost i u čvrstoći brade za koju kažu da je betonska, naspram dosta sumnjive Filipovićeve. U posljednjim dvobojima Cro Cop se bori kalkulantski i zato dajem prednost Amerikancu. Ukupno gledano ga vidim trenutačno kao borca u boljoj formi i vjerujem da je favorit.”

“Nadam se da će me Cro Cop razuvjeriti i da će pobijediti.”

Dražen Forgač (hrvatski MMA borac)

60-40 % Cro Cop

“Vjerujem u Cro Copovu pobjedu jer je bolji borac. Kvalitetniji je u stojci i nadam se da će napokon pokazati svoje pravo lice u UFC-ovom kavezu. Ovo što smo do sada vidjeli nije niti 15 posto od onoga što može.”

“Mirko nije imao niti sreće u zadnjim mečevima jer je primio nekoliko nezgodnih udaraca koji su ga stajali nokauta. Cro Cop je snažan, fizički puno jači i izdržljiviji od Nelsona. Ako odradi kako može, ne bi trebalo biti problema, iako je i Nelson kvalitetan borac.”

Damir Mirenić (bivši hrvatski MMA borac)

50 – 50 %

“Mirko je svjestan da mu u ovom meču očajnički treba pobjeda. Vjerujem kako Nelson neće kalkulirati, nego će krenuti prema naprijed. Radi se o kvalitetnom borcu s prilično teškom rukom i dobrim znanjem partera.”

“Problem s Mirkovim protivnikom je taj što ima prilično “ulični” stil na koji je nezgodno odgovoriti. Takvi protivnici znaju biti nezgodni. Mašu širokim krošeima i, ako te nešto zakači, možeš završiti na podu.”

“Težak dvoboj za prognozu i zato dajem podjednake šanse obojici boraca.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI