Hrabra Evinger: Nisam pičkica, ja sam najteži test za Cyborg do sada!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.06.2017 10:53h Autor:

Cyborg vs. Evinger

UFC je, nadamo, se uspio pronaći dovoljno hrabru profesionalnu MMA borkinju koja je spremna ući u Octagon s Cris Cyborg. To je Tonya Evinger! (do meča je mjesec dana pa se ne treba pretjerano brzo veseliti…)

Prije svega ovoj djevojci, koja se inače natječe u Invicta FC-u, treba čestitati. Očito je hrabrija od svih ostalih uključujući dosadašnju prvakinju Germaine de Randamie koja se prva uplašila te je radije napustila svoj tron, nego ušla u Octagon s Brazilkom. Zatim i Cat Zingano koja je otkrila “neke privatne probleme” pa je vrlo brzo odustala od meča iako je javno pričala kako će prebiti Cyborg. Ništa drugačije nije bilo niti s posljednjim izborom odnosno Megan Anderson. Ona “također trenutačno prolazi kroz teško razdoblje u privatnom životu” pa je i ona odustala od dvoboja koji je zakazan za 29. srpanj i kalifornijski Anaheim. Posljednji izbor je, kao što smo rekli hrabra Tonya Evinger.

“Vjerujem da sam najveće iskušenje za Cris do sada. Ne želim potcjenivati sve ostale djevojke. Sve su dobre na određeni način. Govorim o svom stilu. Mislim da sam najteži test za Cris do sada”, izjavila je hrabra i odlučna Evinger za MMAFighting.

36-godišnja borkinja nije poražena od 2011. i u najvećem broju dvoboja je vrlo suvereno držala svoj pojas prvakinje Invicte u bantam kategoriji. Stil ove borkinje se oslanja prije svega na hrvačku bazu što je objektivno najlošiji segment kod Cyborg.

“Znate što? Ja nisam pičkica! Znam da joj je teško spustiti kilažu na 66 kilograma. Znam kako je. Meni nije bitno. Ne želim otići kući i žaliti pola života. Možda sam je mogla pobijediti. Možda. Ne znam. Možda sam trebala prihvatiti meč. Zašto sam bila pičkica? Jesam li se bojala borbe do 66 kilograma? To nisam ja! Ne kažem da ću se boriti do 77 kilograma za tri dana, ali meč do 66 kila je nešto što je realno. To nije neka velika razlika za mene”, poručuje Tonyas i dodaje:

“Vjrujem da sam dominantna u bantamu. Mislim da mogu biti dominantna i u perolakoj, ali i u nižim kategorijama od bantama.”

Znajući da ugovor s UFC-om može dobiti tek kao zamjena za neku ozljeđenu borkinju, Evinger se pomirila da će prvi meč u Octagonu biti iznimno težak.

“Znala sam da mi neće dati nešto lagano. Znala sam da će mi namjestiti nešto najgore moguće. Ali briga me. Ja sam ovdje da bih se borila. Ja sam prvakinja. Ako si prvak, ne možeš birati protivnice. Ovdje sam da bih se borila i pobjeđivala. Ako izgubim, to je tako trebalo biti. Ne želim se boriti samo da bih sigurno branila pojas. To je smiješno”, objašnjava i zaključuje:

“Ovu borbu nisam uzela jer sam uplašena i zastrašena. Pa svaki meč sam uplašena i zastrašena. Ja samo izađem u borilište i odradim svoje. Mnoge djevojke samo žele biti slavne, ali nemaju muda da bi se popele preko nekih zidova i prepreka koje moraš proći, ako želiš biti slavna.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI