Hougland: Borbama sam spasio život

UFC 15.05.2012 07:26h Autor:

Jeff Hougland

Borilački sportovi zaista su mnogima pomogli, a jedan od onih koji zahvaljujući tome promijenili svoj život nabolje je i UFC-ov borac Jeff Hougland.

Devet godina je čak prošlo od posljednjeg poraza u MMA karijeri Houglanda čiji život nije bio nimalo lak te samo zahvaljujući ulasku u svijet borilačkih sportova danas ima zbog čega biti ponosan na sebe s obzirom da mu je odlazak u zatvor bio sve izglednija opcija, s kojom se čak bio u jednoj fazi života i pomirio.

“Odrastao sam u crkvi, ali uvijek sam bio crna ovca. Uvijek sam radio krive stvari, tako da su mi svi govorili da ću završiti u paklu, na što sam ja odgovarao da je to u redu. Volio sam se tući i tukao sam se sa svakim s kime sam htio. Dobio sam i puno batina, ali sam naučio da  to ne boli tako strašno”, započinje svoju priču Hougland.

“No, dogodilo se to da sam se zaljubio u borilačke sportove. Volio sam trenirati i volio sam taj stil života. Počeo sam provoditi sve manje i manje vremena na ulici sa svojim društvom, a sve sam više bio u dvorani. Nakon nekog vremena nisam više imao ništa zajedničkog sa svojim prijateljima. Oni su htjeli piti, pušiti i partijati, a ja sam htio ići u krevet u 21 sat kako bi idući dan mogao dva puta trenirati. Tada sam shvatio da su moji prijatelji zapravo sada dečki iz dvorane.”

“Ne bih to mijenjao nikad za ništa. Volim i trenirati druge ljude, a to planiram raditi i dugo nakon završetka svoje borilačke karijere”, rekao je Hougland koji je sada vlasnik borilačke dvorane u Enumclawu.

Hougland u karijeri ima skor od deset pobjeda i četiri poraza, od kojih je većinu doživio na početku karijere. Iduću borbu ima već noćas skupa s našim Pokrajcem na UFC on Fuelu 3, a protivnik mu je Yves Yabouin.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI