Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Holm i Brunson podnose žalbe zbog kontroverzi s UFC-a 208 | Fight Site

Holm i Brunson podnose žalbe zbog kontroverzi s UFC-a 208

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.02.2017 15:32h Autor:

Holm i Brunson (Instagram)

Holly Holm i Dereka Brunsona još uvijek progone odluke iz nastupa na UFC-u 208 koji se održao proteklog vikedna u Brooklynu.

Bivša prvakinja ostala je tada bez prilike da se upiše u povijest kao prva vlasnica UFC-ovog pojasa u perolakoj kategoriji, a prema njenom su mišljenju tome kumovale odluke suca Todda Andersona koji je u dva navrata tolerirao udarce koje je Germaine de Randamie zadala nakon završetka druge i treće runde.

Holm je tako Atletskoj komisiji države New York podnijela prigovor na suca Andersona zbog činjenice da je propustio novopečenoj prvakinji oduzeti jedan ili više bodova zbog spomenutih radnji, a sve je to prema mišljenju njenog tima moglo i trebalo utjecati na konačnu odluku koja je ovako ostala na onih 48-47, 48-47 i 48-47.

>Sudac John McCarthy objasnio zašto sporni udarci iza zvona u Holm- de Randamie nisu bili ilegalni

Isti potez odlučio je poduzeti i sudionik sunaslovne borbe, Derek Brunson. On pak smatra da je pokraden u borbi s legendarnim Andersonom Silvom iako je Brazilcu pobjeda pripisana na temelju jednoglasne sudačke odluke (29-28, 29-28, 30-27). Brunson vjeruje kako su mu prednost u broju zadanih udaraca te kontrola koju je ostvario hrvanjem, trebali biti dovoljni za pobjedu, pogotovo za osvajanje prve i posljednje runde.

Amerikanac je tako nakon eventa u Barclays Centeru požalio što je uskočio u ovaj meč, a u razgovoru s MMA Fightingom je došao do zaključka kako bi do pobjede stigao da se s druge strane našao bilo tko osim Silve.

“Da sam se borio s bilo kime, osim sa Silvom, pobijedio bih. Nisam trebao prihvatiti tu borbu. Ne mogu nastavljati sa spašavanjem ‘cardova’ i stvarima koje ne bih trebao raditi”, izjavio je Brunson koji je prihvatio borbu samo tri tjedna prije njenog održavanja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI